Meil on juba 25 aastat iseseisvat riiki ja see täna hommikune Terevisioonis esinenud Tarmo Mõttuse kommentaar, et kogunevad kriisikomisjonid ja õpitakse teede ilmateadet ning järgmine aasta läheb palju paremaks oli pehmelt öeldes enda väga armetu välja vabandamine.

Kui palju peab veel inimesi hukkuma Eesti teedel? Millal saab Eestis olema tasemel teede hooldus, et enam selliseid õnnetusi ei juhtuks ning ei saaks süüdistada jälle autojuhte, et ainult nemad on süüdi? See viib alla ka kutseliste autojuhtide moraali, kui neid pidevalt hurjutatakse selle eest, et nad ei oska sõita. Igapäevaselt enda kodukandis Raplamaal ringi sõites näen ka pidevalt hooldamata teid. Peale seda, kui olen teinud kõne maanteeameti infotelefonile, et tee on halvasti hooldatud, on see miskipärast mõne tunni pärast korda tehtud.

Siit tekib küsimus, et kas teehooldaja panebki autojuhi kannatuse viimase hetkeni proovile, soovist riigi poolt antavat raha kokku hoida ja seda mingil muul otstarbel kasutada? Olid Raplamaal ajad kui tee-ettevõte tegeles kinnisvaraäriga. Huvitav oleks teada, mis raha eest seda tehti. Peatöövõtjad sõlmivad minu hinnangul alltöövõtulepinguid selliste firmadega, millised ei tea teede hooldusest midagi. Ega see ei saa olla mingi näitaja, kui sul on firmas sahaga traktor.