Kuid kongressil ei anna me hinnangut senise esimehe edukale elutööle, vaid otsustame, milline peaks me erakond olema lähi- ja kaugemaski tulevikus. Olen arvamisel, et aeg on küps erakonna juhtimine anda üle noorema põlvkonna esindajale. Neid, kes selle töö ja vastutusega toime tuleks, on me erakonnas rohkemgi kui üks. Neist, keda mina silmas pean otsustas liidriks kandideerida Kadri Simson.

Arvan, et see oleks kindel ja turvaline valik, sest viimastel aastatel on just Kadri edukalt me erakonda esindanud riiklikul tasandil. Loomulikult pole ma tänagi Edgar Savisaare vastu, küll aga pooldan võimalikult kõike arvesse võttes erakonna tulevase liidrina Kadri Simsonit. Mitu aastat oleme kahekesi olnud erakonna aseesimehed. Edgar Savisaare ränga haiguse kuudel juhtis Kadri koos oma mõttekaaslastega nii riigikogust kui Tallinna linnast erakonda hoides seda kokku lepitud kursil ning edukalt. Erakonna reiting ei langenud, vaid hoopis tõusis.

Paraku on mõnedki valimiskampaaniasse sukeldunud inimesed üllatavalt lühikese mäluga. Olen käinud mitme piirkonna juhatuse koosolekul ning pean tunnistama, et tänast erakonna esimeest toetavad inimesed, koguni paar riigikogu liiget on kasutanud retoorikat, mis vormilt oli süüdistav, sisult aga laimavalt solvav. Nii mõnigi avalik seisukohavõtt on äsja öeldut vaid kinnitanud.

Äsja riigikogu liikmeks saanud Anneli Ott tunnistas, et muutis just senisele kampaaniale hinnangut andes oma esialgset arvamust ja näeks samuti erakonna liidrina Kadri Simsonit.

Lõpliku otsuse teevad pisut üle tuhande delegaadi Eesti Keskerakonna kongressil 29. novembril Tallinnas. Otsus on tähtis, kuid niisama oluline on pärast kongressi edaspidi üheskoos edasi minna, erakonna ideid järgides poliitikas aktiivselt osaleda, olema valmis valitsusvastutust kandma, et meid usaldanud inimeste valikut kõige kõrgemal tasemel ellu viia. Selleks ju erakonnad loodud ongi.