Aga miks peaksime üldse tegema nii suurt numbrit Mary Krossist, kelle laiem tuntus ühiskonnas on siiski vaid tänu abikaasa Eerik-Niilesele?

„On olnud palju juttu sellest, et mis on avalik huvi tema puhul," nentis Delfi ajakirjanik Karoliina Vasli. „aga see vale, millega ta tuli, mõjutas ühiskonda laiemalt. Selleks hetkeks oli olukord suhteliselt terav ning väide, et teda ründasid just EKRE toetajad, sai ka siis ühiskonnas palju vastukaja. Kui tõsiselt võetakse taolisi teateid nüüd tulevikus, kui peaks juhtuma päriselt sarnane olukord?" juhtis ta tähelepanu „hundi" hüüdmise ohtudele.

„Ta on ikka suurus omaette, me räägime inimesest, kes on samuti avalikus debatis osalenud," lisas Päevalehe ajakirjanik Raimo Poom. „See, kas tema sõnad vastavad tõele, on täiesti normaalne küsimus."

Poomi sõnul viitab kõik, et just valimiste ette ajastatud intsidendi näol oli tegu puhtakujulise infooperatsiooniga valimiste mõjutamiseks.

Teise „nädala luiskaja", põllumajandusminister Mart Järviku puhul aga küsimust vastutusest oma sõnade eest ei teki, kes võitleb kahel rindel. Tema (nüüdseks juba endine) nõunik Urmas Arumäe on osaline kriminaalprotsessis, minister ise aga vassib listeeriaskandaali sattunud M.V Wooli asjus.

Kas saame sellist ministrit endale lubada? Peaminister Jüri Ratas ütleb ju, et tema valitsuses ei saa olla kohta isegi korruptsioonikahtlustel, samas on EKRE pannud kanna maha ning ei lase endal juba kolmandat ministrit maha võtta.

Lähemalt Delfi erisaates, kus osaliseks Karoliina Vasli, Raimo Poom ning Krister Paris!

Saade on salvestatud enne, kui tuli teade Arumäe tagasiastumisest.

1x
00:00