„Paljudele ja mulle võib see vale tase olla humoorikas, aga prokuratuur pole veel oma otsust teinud," sõnas ta. Küll võib aga tegemist ollagi täiesti erinevate eetiliste arusaamadega. „Ma ei usu, et peasekretäri (Mihhail Korbi - K.P) arvates oli siin midagi erilist. Inimene soovis toetada erakonda, meie asi ei ole tema tausta uurida ja nii on alati olnud. Omaette küsimus on selles, et mis hetkest on Eesti poliitikas nii pikalt olnud inimesed nagu Mailis Reps või Jüri Ratas end sellesse loosse niimoodi sisse mässinud, et enam tagasiteed pole."

Kubits pakkus välja huvitava mõttemängu: kui eelmine peasekretär Kadri Simson oleks jäänud Eestisse, kas ka tema oleks valinud selle tee?

Aga miks selliseid sigadusi läbi lastakse? Kubitsa hinnangul tuleks vaadata praegu imestusega opositsiooni poole. „Nad tulevad valitsuses toime ainult seetõttu, et koalitsioon laseb neil toime tulla. Kui me räägime sellest ilmselgelt valedele rajatud rahastamisskandaalist, siis mina oleksin eeldanud, et Eesti Ekspressi loo ilmumise päeval teevad nad ühise pressikonverentsi, kus nad teatavad, et „jah, 90-ndatel on igasuguseid asju juhtunud, aga sellist brutaalset valetamist ja valija alahindamist pole me enam ammu näinud."

Ohumärgina valitsusele tõi Kubits välja, et Jüri Ratasel hakkavad pideva turmtule all närvid läbi minema ning ta on muutumas kurjaks. „Aga kuri inimene teeb vigu."

Saates veel:

Mis on juhtunud Isamaaga, kes on kogu aeg pildis ja suuremate skandaalideta - ometi jääb ta jälle allapoole valimiskünnist?

Kui palju on õnnestunud ühel „süvariigil" praegu teist välja vahetada?

Mis rumal mäng see põllumeeste ründamine nüüd EKRE poolt oli?

Ja kas kohalike omavalitsuste valimistest saab viimaks ikkagi selle koalitsiooni mihklipäev?

Kuulake ja otsustage!

1x
00:00