Ei ole või?

Ülevaatest olid muidugi puudu mõned asjad, näiteks suvel aktiivne leht "Märgatud pagulast", kus kaardistati Eestis viibivaid välismaalasi fotode ja kirjeldustega. Puudu olid ka kõige värskemad näited. Öösel pandi põlema Vao keskuse maja, kus elavad pagulased, kes ootavad otsust, kas saavad Eestisse jääda. Nende seas naised, lapsed, mehed. Selle peale reageeris üks sotsiaalmeediakanal nii:

Screen Shot 2015-09-03 at 11.01.05
Foto: Ohustatud Valge Mees

Ja nüüd tulevad mõned stiilinäited arutelust, mis selle rõõmsa postituse all tekkis.

1

2

4
Fotoseeria "Eestis ei ole rassismi!"

Martin Helme, EKRE parlamendifraktsiooni esimees ütles Vao süütamist kommenteerides, et tegu on selge massiimmigratsiooni tagajärjega - inimesed ei soovi siia immigrante ning vastuseis viib nad meeleheitlikele tegudele. Helme kinnitas, et põlengut kui vihakuritegu eraldi hukka mõista ta ei kavatse. Küsimusele, kas EKRE pole mitte ka ise viha õhutamisele kaasa aidanud, vastas Helme, et viha õhutavad immigratsiooni toetajad.

Toimuvat kommenteeris asjatundlikult ka IRLi kuuluv sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Inimene, kes hiilis öösel Vao majutuskeskuse juurde ja pani selle põlema, tegi Tsahkna arvates seda suure tõenäosusega just sel eesmärgil, et provotseerida debatti. Eesmärgiga anda kogu Eesti rahvale hinnang, et siin vihatakse inimesi.

Kas keegi saab aru, mida minister õigupoolest ütles? Et mõrvakatse taga on a) soov pidada debatti ja b) seda tegi keegi, kes soovib Eestlastest vihkajate kuvandit luua? (Nagu see, ee, rootsi ajakirjanik, kes Eesti poliitikute seas lokkavale rassismile tähelepanu juhtis?)

Tsahknal on muide veel midagi asja kohta öelda.

"Sallivuse sõna on ära rikutud, julgen selle võimalikest rünnakutest hoolimata välja öelda. Sallivuse eest seisjad külvavad väga tihti ise viha."

Meil on ka midagi öelda. Eemaldage see "julge" kloun valitsusest enne, kui ta pöördumatut kahju jõuab korda saata. Ja võrrelge EKRE seisukohta (viha õhutavad immigratsiooni toetajad) IRLi seiskohaga (sallivuse eest seisjad külvavad väga tihti ise viha). Ja tulge pühapäeval kontserdile. Tulge sinna ja näidake, et Eestis on olemas inimesi, kes soovivad aidata. Kes soovivad Eestit hoida salliva, toreda ja avatuna. Kellel on valus, kui Eestis lokkab rassism. Kellel on valus, kui Tsahkna suu lahti teeb. Tulge käest kinni, tulge avatud südametega, võtke kaasa pere ja sõbrad ja koer ja tulge ka siis, kui Tsahkna ja Helme arvavad, et teid on vaja "vihakülvamise" eest trahvida.

Tulge ja näidake, et armastus võidab. <3

Algselt ilmunud Feministeeriumi koduleheküljel.

Jaga
Kommentaarid