11:30-12:45 LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg ja Mihkel Tammaru kohvikust Pierre küpsetavad laupäevahommikusi pannkooke ja vestlevad Arvamusfestivali osalejatega.

13:00-14:00 Kommentaarium, vihakõne ja sõnavabadus internetis

Mis on võrreldes eelmise Arvamusfestivali ning sõnavabadusele ja vihakõnele keskendunud Avatud Ühiskonna Foorumi järel muutunud? Arutelu korraldavad Delfi ja Avatud Eesti Fond. Vestlust juhib Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa, osalevad Delfit Euroopa Inimõiguste Kohtus ja selle Suurkojas esindanud advokaat Karmen Turk, justiitsminister Andres Anvelt ja IT visionäär Linnar Viik.

15:00-16:00 Kooseluseadus - kas Eesti on selleks valmis?

Räägime kooseluseadusest, selle mõjust Eesti ühiskonnale ja avalikkuse reaktsioonidest.

Arutelu modereerib Ave Tampere, vestluses osalevad jurist Reimo Mets, IRLi poliitik Eerik-Niiles Kross, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

17:00-18:00 Kas saab olla kaitsevõimet ilma tankideta?

Täpsemalt on teemaks NATO liitlaste väed Eestis, tankide ja jalaväe lahingumasinate ostmine, Ukraina sõda ning Venemaa sõjalised võimekused ja plaanid „lähivälismaal".

Arutelu modereerib Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa. Osalevad kaitseminister Sven Mikser, riigikogu liige Marko Mihkelson ja erukindral Ants Laaneots.

18:30-19:30 Kiirenduste kultuur. Tänapäeva ühiskonna areng - kiirus vs. süvenemine

Tarbimises ja kommerts-sfääris koguvad jõudu uued kiirusevastased liikumised - slow food jmt. Kas süvenemise väärtustamine võiks saabuda ka läbi kultuuri? Millised on "kiire ühiskonna" ohud? 

Arutelu juhib Helle Tiikmaa, vestlusringis on Kaupo Vipp, Veronika Kalmus ja Valle-Sten Maiste. Arutelu korraldab Eesti Kultuuri Koda.