Hea Kaja, esitasin ja toetasin sind esimehe kandidaadiks kindlas teadmises, et see on õige valik. Praegu on mul aga raske su kirja mõista. Kui arutasime, kuidas ühiselt edasi, saime mõlemad aru, et sa pead kõikide tugevused ära kasutama. Õige, nii peabki. Praegu aga sellist tunnet pole. Veelkord –küsimus pole ju praegu RK aseesimehe kohas. Küsimus on stiilis ja sõnumis erakonna sisekliimast.

Kui tegin ettepaneku, et teeme erakonna juhatuse valimised jaanuaris, ütlesid ei.

Nüüd aga soovid juhtida ja personalivalikuid teha veel enne kui erakonnakaaslased sulle esimeheks mandaadi on andnud. Ka minu jätkamisele Riigikogu aseesimehena tekkisid mingil hetkel sinu poolt ultimatiivsed nõudmised. Siis ütlesid mingil hetkel, et ei sekku fraktsiooni otsustesse. Nüüd oled ise “poole” valinud.

Ehk see kõik ei paista meeskonna ühendamise plaanina, vaid mingi arusaamatu kättemaksuaktsioonina arusaamata millele.

Mis puudutab fraktsiooni kandidaadi esitamist Riigikogu aseesimehe kohale, ei ole mul loomulikult mitme kandidaadi olemasolul midagi demokraatlike valimiste vastu. Usun, et see ongi meie erakonna tugevus, et julgeme välja tulla rohkemate kandidaatidega, kelle hulgast on võimalus teha oma tõekspidamiste järgi õige valik.