Lootuskiire valgusel lõi sipelgapesa kihama ja Simson alustas aktiivset tegevust piirkondades, püüdes esimehi üksteise järel oma leeri värvata. Paljud neist sündisidki Kadri toetajateks ümber. Vastutasuks lubati ametikohti, riigikogulaste katuseraha ja muidki hüvesid. Tulemus ei lasknud kaua oodata. Nagu imeväel kuulutas Narva linna Keskerakonna organistsioon ennast Simsoni toetajaks. Hiljem selgus, et paljud kohalikud polnud Kadri nime kuulnudki. Eurovalimistel sai ta Narvas 12 häält! Järgnes Räpina osakonna ümbersünd. Kadri Simson esimeheks!

Nii hakkaski lumepall veerema ja kongressi delegaatide nimekirjad võtsid õige kuju. Oma silmaga nägin, kuidas Põlvamaa Savisaare toetaja nimi lihtsalt kustutati piirkonna juhatuse istungil kohalik esimees omakäeliselt nimekirja parandama asus. Mitme. Valgamaa oli sunnitud minu nime siiski käsukorras lisama. Kongressi päevaks said nimekirjad lihvitud.

Nõndamoodi veereski Tondiraba Jäähalli ette üks buss teise järel, kontrollitud seltskond peal. Kõigi kohaliku esimehe kirjutatud sedel kotis, kus mustvalgel kirjas, keda valida juhatusse ja keda esimeheks. Nii mõnedki neist sedeleist jäävad nüüd Keskerakonna arhiivi. Pole siis ime, et tuhandepealine saal hääletas suuresti Kadri roheliste sallide poolt.

Täiesti alusetu oleks täna nimetada Keskerakonda kaheks lõhestunuks. Ta pole seda. Tundes parteid läbi ja lõhki, võin kinnitada, et valdav osa tema 14 000 liikmest toetab Savisaart. Nii nagu kolmandik Eesti ühiskonnast. Kinnitavad ju viimased küsitlused, et kuni 33% valiks Keskerakonda. Seekordne häältesuhe 541:486 kujunes vaid tänu delegaatide nimekirjade teadliku koostamise tulemusena.