Esitasin novembris arupärimise linnapea Taavi Aasale seoses Stolitsaga. Murelikuks tegi Delfis avaldatud info, mis püstitas küsimuse, kas keskerakondlase Mihhail Kõlvarti valimisvõidu üheks põhjuseks võib olla linna venekeelne paberleht „Stolitsa“, mis käib postkasti tasuta ja kus kirjutati enne valimisi abilinnapeast 11 lugu. Lood olid peamiselt sellest, kuidas Mihhail Kõlvart muretseb Tallinnas elavate II Maailmasõja veteranide pärast.

Linnapea vastus küsimusele, mitu korda on viimase kolme kuu jooksul mainitud ,,Stolitsas" inimesi, kes on seotud Keskerakonnaga“, oli järgmine: „Nädalaleht ,,Stolitsa" on Tallinna linna omavalitsuslik häälekandja, mis kajastab linnaelu aktuaalseid uudiseid ja teemasid, mis on olulised linnakodanikele ja linnavõimule. Demokraatlike valimiste tulemusena on Tallinnas juba aastaid olnud võimul Eesti Keskerakond. Seega on Keskerakonnaga seotud inimesed linnaelus aktiivsed ning nende tegevus leiab kajastamist ka ajalehes ,,Stolitsa".

Vastusest võib järeldada, et ainult II Maailmasõja veteranid on linnavõimule olulised. Samas ülejäänud II Maailmasõjas Eesti eest sõdinud veteranid ja näiteks tänase Kaitseväe teenistusega seotud veteranid linnavalitsusele sama olulised ei ole? II Maailmasõja ning sellele järgnenud okupatsiooni ja repressioonide põhjustatud kannatused puudutasid pea igat Eesti perekonda.
Mihhail Kõlvarti ja teiste keskerakonna tippude annetustegevus eakatest hoolimisel võiks ju olla kiiduväärt tegevus, juhul, kui nad hooliksid kõikidest vanuritest võrdselt. Rõhutatud lood Eesti okupeerinud punaarmee veteranidele tähelepanu pööramisest Eesti pealinna maksumaksja tasustatud väljaandes on väga küsitav mitmes mõttes.

Esiteks: teeb see haiget neile linna maksumaksjatele, kelle eelkäijad kannatasid punaterrori all ja mitte vähe. Tahaks Stolitsast lugeda ka nende inimeste lugusid ja sooviks volikogu esimehe rõhutatud tähelepanu nende elusaatusele.

Teiseks: kui volikogu esimees tahab II Maailmasõja veteranide austamisega kellegi poolehoidu teenida, siis palun – oma kulu ja kirjadega. Mina Tallinna kodanikuna ei soovi sellist ühekülgset propagandat kinni maksta. Inimestele tähelepanu pööramine on üks asi, aga rõhutatult punaveteranide esiletõstmine on konkreetne sõnum, ja mitte ainult tallinlastele, vaid ka kummardus idapiiri taha.

Kolmandaks: julgen meelde tuletada, et Keskerakond ei ole Tallinn, opositsioonierakonnad Tallinnas esindavad vähemalt sama suure osa tallinlaste seisukohti. Keskerakonna poolt andis hääle vaid 19% Tallinna elanikest, 81% tallinlastest kas ei osalenud valimistel või ei hääletanud Keskerakonna poolt. Stolitsa ühekülgne lähenemine II Maailmasõja kannatustele jätab väga halva mulje, sest valib ühe poole, juhtumisi selle poole, kust tuli riiki okupatsioon ja kirjeldamatud traagilised kannatused, korvamatud inimkaotused. Lõpetage palun ära selline jama linnakodanike raha eest!

Käesoleval aastal on ajalehtede ,,Pealinn" ja ,,Stolitsa" ning ,,Roheline Pealinn" ja ,,Zellonaja Stolitsa" tootmiseks ja levitamiseks Tallinna Linnakantselei eelarves ette nähtud 1,28 miljonit eurot. Ajalehe "Stolitsa" toimetuse 9 töötaja kuupalgafond on 14160 eurot.