Savisaare osalemine 2017. aasta kohalikel valimistel oma nimekirjaga on vägagi küsitav. Esiteks tähendaks selline samm tema väljaarvamist Keskerakonnast. Teiseks on nüüdseks Savisaarelt võetud võimalused kasutada pealinna vahendeid („Tallinn Aitab!“) oma isiku ja kaaskondlaste reklaamiks. Loodetavasti on vastavate talituste poolt läbi lõigatud ka „kolmandik sulas“ rahastusliinid. Kolmandaks tõmbub pärast erakonna juhi kohalt lahkumist Savisaare toetajate sisering veelgi rohkem kokku. Ning neljandaks on ilmne, et ka Savisaare vaimne vorm ei võimalda tal teha enam ühtki edukat kampaaniat.

Kuidas hakkab Jüri Ratas realiseerima 654 häälega ülekaalukalt saadud Keskerakonna juhi mandaati? Jõujooned Keskerakonnas on selgelt kaldunud RSRi (Ratas, Simson, Reps) leeri poole. Nende esimene proovikivi on järgmisel nädalal algatatav umbusaldushääletus Taavi Rõivase suhtes. Kui see läbi läheb, jõuab Keskerakond pärast ligi kümnendi opositsioonis istumis lõpuks valitsusse. Kui Rõivase umbusaldamine peaks läbi kukkuma, kaotab Keskerakonna uus juhtkond Paides võidetud initsiatiivi ning sisekähmlused saavad uut hoogu.

Tänane valimistulemus näitab, et valdav osa Keskerakonnast ei taha enam flirtida viienda kolonniga ega olla vaid opositsiooni viies ratas.