Kas oli juhus, et Eesti 200 avaldas oma manifesti möödunud kevadel ainult Postimehes, kui peatoimetaja oli Lauri Hussar? Kindlasti mitte, sest teistele suurematele väljaannetele seda ei pakutudki, mida on kinnitanud ka Päevalehe ja Õhtulehe peatoimetajad.

Hussar väitis ka järgmist: “Kõige tõhusam viis vägivallatsejate vastu astuda, on nende tegevuse avalikustamine ja siin on Eesti ajakirjandus teinud väga head tööd.”

Postimees on teinud tema juhtimise all head tööd? Tema isiklike huvide nimel kindlasti, kuid mitte Eesti ega selle demokraatia huvides.

Näiteks on kahesajaliste kõneisik Kristina Kallas, ema poolt venelane, varem väljendanud seisukohta, et Eestis peaks teiseks riigikeeleks olema vene keel. Möödunud aasta augustis ilmunud Postimehe intervjuus tunneb ta rõõmu, et pärast Krimmi annekteerimist hakkas narvakate enesekindlus tagasi tulema ja nüüd tunnevad nad, et nemadki on olulised. Samuti ütleb Kallas, et EKRE, kes esindab rahvusriiklust, tekitab temast õudust. Kui midagi sellist oleks väljendanud mõni EKRE liige, oleks mitmeks nädalaks olnud garanteeritud meievastane propagandalaviin Postimehe ehk Lauri Hussari sulest. Kuid asjaolu, et Eesti 200 juht on avalikult kiitnud venelaste tegevust Krimmis ja sidunud selle Narva elanike enesekindluse tõusuga, härra Hussarit kuidagi ei morjendanud.

Lauri Hussari tegevus ja väljaütlemised, nagu seda on olnud teiste Eesti 200 liikmete tegevus ja lastevankritega provokatsioonide korraldamised, on tilkumas kahepalgelisusest ja valelikkusest. Eks selle tulemusel ongi viimase küsitluse järgi nende toetus vaid 2%, mida näiteks Delfi kajastas, kuid Postimees vaikis.

Lauri Hussar: Madisoni väited ei vasta tõele!
EKRE valuliku minuvastase libauudisel põhineva rünnaku on põhjustanud see, et julgesin otse välja, et organiseeritud inimestevastane rünnak ei ole meie väärtusruumis vastuvõetav. Lisan siia usaldusväärsed Station.ee andmed kui palju tegelikult meediaväljaanded Eesti 200-st rääkisid. Jaak Madison, selle trollimise, vihakõne ja valede levitamise vastu kavatsen edasi võidelda.

Ülalolev joonis kujutab väljavõtet station.ee portaalist, mis pakub ettevõtetele võimalust meediamonitooringuks. Hussar illustreeris sellega oma kommentaari, et Madisoni väide nagu oleks Postimees kirjutanud Eesti 200-st ligi kolm korda rohkem, ei vasta tõele. Selle põhjal selgub, et kõige rohkem on kirjutanud Delfi.