Ebavõrdsus ja palgavaesus on Eesti probleem nr 1 aga sotside juht lausub, et kuigi ebavõrdsus on suur probleem ei tasu maksupoliitikat ületähtsustada. See on taas hümn sotside tegevusetusele – retoorika võrdsemast ühiskonnas kehtib ainult nahavärvi, seksuaalse sättumuse või usutunnistuse teemal – vaesuse teema puhul unustatakse see kohe. Võimu nimel visatakse vaesusega võitlemise küsimus prügikasti.

Selline lähenemine on pragmaatiline, venemaalik, aga ka häbitult allaheitlik.

Kommertspankade laiutamine näitab tänase valitsuse nõrkust, astemelise tulumaksu puudumine sotside müüdavust, maksuerisuste puudumist maapiirkondades, aga sotsiaaldemokraatliku mõtlemise puudumist.

Tallinna Sadama juhtum

Eesti ajaloo suurimas korruptsiooniskandaalis on sotside esimehe suu vett täis. Moraalist ja eetikast ei kiputa nüüd rääkima. Vastutajatest on valus rääkida. Reformierakond panid aastal 2014 parvlaevahankes sotsid „tanki” ning nüüd on oht, et Estonian Air nr 2 on sügisel lahvatamas, üle 100 miljoni peab jälle laua nurgale panema, aga juba põgenetakse kabuhirmus vastutuse eest.

MKMi töötajatest on segase parvlaevahanke hirmus juba töökohta vahetanud. Ainult poliitikud loodavad puhtalt pääseda. 4 sidrunit reformierakonna kontorisse ei tulnud ja tollasele sotsidest ministrile anti roheline tuli teha kiirustades parvlaevahange, mis Tallinna Sadamasse mahuka korruptsiooni ja õigustatult pahase eraettevõtja. Arvet pole veel trükitud, aga sotsid on ka selles juhtumis pantvangis, osavate reformikate poolt ülemängitud.

Sotsid kasvatagu endale selgroog

Haldusreform on ainult kaartide joonistamine, mis suurendab ääremaastumist ja maapiirkondade tühjenemist. Võim koondub veelgi ning valitsusel on veelgi segamatum vegeteerida.

Oli ainult üks julge sotsiaaldemokraat, kes seda avalikult tunnustas, Jaak Allik. Ülejäänud koogutasid reformierakonna poliitilisele formalismile.

Sotsidele soovitan leida endas selgroog, teha uus valitsus või kutsuda esile erakorralised valimised, sest teistmoodi pole võimalik valijatele silma vaadata.