Eriti väljaspool Tallinna on valimisliidud üks kõige rohkem toetust pälviv jõud. Augustis kuulus neile 15% eelistust väljendanud valijate poolehoid ning 17% valijaid lubas toetada üksikkandidaati. Ka viimast näitajat võib interpreteerida valijate toetusena mitteparteilistele kandidaatidele ja reaalses valimisolukorras võib sedagi arvestada pigem valimisliitude kui erakondade toetamisena. Üksikkandidaadina üles astujaid on ju tegelikult üsna vähe.

Kui üle-eestiliselt on valimisliitude toetus varasematelgi valimistel olnud küllaltki märkimisväärne, siis Tallinnas on nende häältesaak jäänud pigem tagasihoidlikuks. 2002. aasta KOV valimistel kogusid valimisliidud ja üksikkandidaadid Tallinnas ainult 0,6% hääli. Kolm aastat hiljem oli nende ühissaak 4,9%, 2009. aastal 1,7% ja 2013. aastal 4,85% (Vaba Tallinna Kodanik andis sellest 4,01%). Turu-uuringute AS-i augustikuise küsitluse andmetel hääletaks neil valimistel valimisliidu või üksikkandidaadi poolt ainult 6% tallinlasi.

Seekordsetel valimistel on Tallinnas valimisliitude toetus tõenäoliselt varasemast suurem, sest teiste seas kandideerib üks eriti märkimisväärse juhiga valimisliit. Ilmselt ei olnud elektoraat, kes on varasematel valimistel hääletanud Edgar Savisaare poolt, augustis veel piisavalt teadlik valimistel üles seatavatest valimisliitudest ja nende võimalikest koosseisudest ega osanud Savisaare nime valimisliiduga seostadagi. Lasnamäe venekeelse valija silmis on Savisaar ja Keskerakond ju alati lahutamatult kokku kuulunud. Ka oma valimiskampaaniat teevad Savisaar ja Ivanova Keskerakonna traditsioonilistes värvides, mis üksnes suurendab segadust.