Himu Euroopa tõukefondide raha igal juhul käiku lasta, selle asemel et oma põhieelarvet paremini kasutada, murendab ERR-i head mainet.

Koostööpartnerite toetusega saadete tegemine on omaette teema. Lihtne ja selge lahendus oleks see, kui ka need toetused antaks ERR-ile üldise rahastuse osana, mitte töötukassa („Töörööbikud”), keskkonnainvesteeringute keskuse („Osoon”) jt projektitoetusena. Paraku on sääraste toetuste allikaks tihti Euroopa tõukefondid, mis tähendab, et riigieelarve kaudu seda raha ERR-ile eraldada ei saa, vaid tuleb kasutada struktuuritoetuste raamistikku. Niisiis tähendaks ERR-i täissallimatus nende projektide vastu EL-i raha n-ö raisku laskmist. Kas ERR-i usaldusväärsuse ja sõltumatuse suurenemine kaalub selle raha üles? On erinevaid arvamusi. Ka eratelekanalid ei saaks seda raha Eesti meediamaailma hüvanguks alati üles korjata, sest rahastaja tingimus võib näiteks olla kanali vabalevis olek (Kanal 2 ja TV3 erinevalt ERR-ist seal enam ei ole).

Kuni see vaidlus on lõpuni vaidlemata, tuleb ERR-i juhtidel ja ajakirjanikel erilist hoolt kanda selle eest, et mõni koostööpartneri rahastatud saade ei kalduks sisuturundusse, vaid oleks ikka sõltumatu ajakirjandus.