Selleks et ka n-ö kõikuv element lauluväljakule tuleks, tasub järgmistel kordadel ekraanidesse investeerida küll. Nii laulupeol kui ka tantsupeol. See ei tähenda traditsioonide ja eheduse hülgamist, vaid pigem traditsioonide tugevamalt uude aega istutamist.

Laulu- ja tantsupeo rahastamisega ei tohi koonerdada, kuid ka piiramatu eelarve ei garanteeri alati head tulemust.

Järgmine küsimus on see, kui palju lisaraha peaks riik Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA-le andma. Ekraanid polnud ainus, millesse võinuks rohkem panustada. Paljud nurisesid näiteks ka tualettide vähesuse ja räpasuse üle. Samuti võinuks peolistele organiseerida rohkem varjus olemise ja riiete kuivatamise võimalusi – vihmane ja jahe ilm ei ole ju Eestis suvekuudel haruldus. Peale selle tuleb ELTSA teatel enne 2019. aasta juubeli laulu- ja tantsupidu rekonstrueerida dirigendipult ja korrastada laulukaare kõlalaudis.

Ühest küljest võib öelda, et laulu- ja tantsupidu on nii tähtis ja märgiline sündmus, et selle pealt ei tohi riik koonerdada, vaid peab andma nii palju raha kui hea peo korraldamiseks tarvis. Teisalt on teada, et piiramatu eelarve ei garanteeri head tulemust, vaid võib korraldajad hoopis laisaks teha. Osalt võisid ka tänavused leedekraanid jääda mitte ainult raha, vaid ka prioriteetide ja koostöövalmiduse taha. Näiteks: ekraanidele mõtestatud pildi kuvamiseks polnuks vaja sellele eraldi raha kulutada, vaid sõlmida kokkuleppe ETV-ga, mis peost nagunii ülekandeid tegi.

Tänavune noorte laulu- ja tantsupidu oli oodatust menukam. Järelikult tegid korraldajad suurema osa õigesti. Selleks et 2019. aasta laulu- ja tantsupeost saaks veel võimsam sündmus, on vaja raha, aga mitte ainult.