Maailma peamise rahapesupolitseiniku USA ees veelgi jäigemasse valvelseisangusse tõmbumise asemel võiks julgemalt kaitsta oma riigi huve.

Võib-olla vajas Eesti pangandusturg näidispoomist? Versobanki kui tähtsusetu turuosaga panga sulgemisega oli hoiatavat teadet mugav saata. Kuid on küsitav, kas sõnumit, et rahapesul pole Eesti pankades kohta, oli vaja veel kord korrata. Küllap on Eesti pankuritel ning nende Stockholmi ja Kopenhaageni ülemustel meeles viimaste aastate menetlused ja trahvid, mis Rootsi ja Taani võimud Danskele ja Nordeale määrasid. Läti ABLV Banki sulgemine ei jäänud siinmail samuti märkamata.

Maailma peamise rahapesupolitseiniku USA ees veelgi jäigemasse valvelseisangusse tõmbumise asemel võiks julgemalt kaitsta ka oma riigi huve. Seista selle eest, et paarile-kolmele Skandinaavia taustaga turuliidrile oleks pangandusturul alternatiive. Mitte surmata finantsteenuste eksporti ja Eesti enda kätega e-residentsuse projekti šansse. USA ja Suurbritannia, muide, on eelmainitud edetabelis Eestiga võrreldes teises liigas, Lätistki tagapool. Väikeriikides musklite näitamise asemel oleks neil tegelikult tõhusam keskenduda rahapesuaukude sulgemisele oma finantskeskustes.