Pealegi on paljud lubadused üksteisega nii vastuolus, et neid koos ellu viia pole praktiliselt võimalik. „Paneme kasvama palgad ning pensionid,” öeldakse ühes kohas. Teisal lubatakse maksustada välisfirmade hiigelkasumid, eelistada riigihangetel eesti kapitalil põhinevaid ettevõtteid ja toetada neid riiklike tellimustega. Seega ignoreerib EKRE fakti, et välisomanduses ettevõtted maksavad Eestis töötajatele keskmiselt 30% kõrgemat palka kui kohalikele kuuluvad firmad. EKRE-liku ägedusega välisfirmade kallale kargamine tooks ilmselt kaasa hoopis palgalanguse.

EKRE trumpab pea kõik varasemad katteta lubadused kindlalt üle. Pealegi on paljud lubadused üksteisega lootusetus vastuolus.

Olgu, majandus ja maksud on paljude inimeste jaoks liiga igav ja spetsiifiline teema. Võtame kaitsepoliitika. Siin lubab EKRE tagada Eestile vankumatu iseseiseva (NB!) kaitsevõime, aga kõigest mõni lõik edasi teatatakse: „Küsime meie tähtsaimalt liitlaselt Ameerika Ühendriikidelt sõjalist abi kokku kuni ühe miljardi USA dollari ulatuses, samuti küsime abi meie Euroopa liitlastelt.” Kas EKRE programmi koostajad olid purjus?

Loomulikult lubatakse EKRE programmis hoida ära massiimmigratsioon Eestisse. Kes teine peale immigratsiooniekspertide erakonna eesotsas Mart „õõnespuit” Helmega seda suudaks! Ühtegi otsesõnu esitatud erakordset meedet programmist küll ei leia, aga ärge muretsege – tegelik lahendus on peidetud ridade vahele. Eesti laostatakse lühiajalise majandusliku orgia korraldamisega. Andke EKRE-le võim ja selleks ajaks, kui sajad miljonid tahavad hakata Aafrikast Eestisse marssima, on Eesti nii vaene, et nad pööravad ümber. Probleem lahendatud.