Reformierakondlased heidavad Ratasele ette, et too on riigijuhtimise pausile pannud, aga samal ajal on neil endil juht, kes ei suuda praeguse peaministri nõrkusi enda kasuks pöörata. Mis Kallasele veel halvem – paistab, et erakonnakaaslasi tema Ratasele allajäämine väga ei kõigutagi. Nad oleksid võinud näiteks Kallasele öelda, et tema ideed asendada haigekassa erakindlustusega ja kaotada sotsiaalmaks on küll intellektuaalselt huvitavad, aga just valimiste eel ei tasu neid toorelt välja paisata. Haigekassa ei ole populaarne asutus, aga ettepanekut asendada see millegi ebaselgega on kerge rünnata ja see hirmutab paljusid. Sama lugu on sotsiaalmaksu kaotamise ideega.

Ratase enesekehtestamisvõime on tema kahe peaministriaasta jooksul tublisti paranenud, Kallas ei ole poole aastaga erakonnajuhi ametis samasugust progressi teinud. Ratase komme palju rääkida, aga vähe öelda käib paljudele küll närvidele, ent ta ei mõju siiski nii elukaugelt ja eemalolevalt kui Kallas.

Mida peaks Reformierakond tegema, et juhi nõrkus ei hakkaks terve erakonna mainet kahjustama, kui kampaania täie hooga lahti läheb? Muud pääseteed reformierakondlastel eriti ei ole kui treenida Kallas valimiste-eelesteks debattideks paremasse vormi ja asuda ühtselt tema selja taha.