Nii et palju õnne Euroopa kultuuripealinnaks saamise puhul, Tartu? Narva 2019. aasta eelarve projektis oli kandideerimiseks ette nähtud niigi Tartu ressursist ligi kaks korda väiksem summa (210 000 eurot), kuid Narva linna volikogu otsustas sedagi kolm korda kärpida. See ei näita muud kui volikogu ebapädevust või kitsarinnalisust. Volinikel oli ülevaade, kui palju konkurent Tartu kultuuripealinnaks saamisse panustab. Samuti oli neil teada, kui suureks hindavad vajalikku eelarvet Narva hanke võitnud Helen Sildna juhitud Shiftworks ja Ragnar Siili juhitud Creativity Lab.

Hulk aega ja energiat on raisatud. Väljastpoolt pole võimalik Narvat aidata ja arendada, kui linnavolikogu ise on linnale piduriks.

Tõsi küll, Sildnale ja Siilile saab ette heita, et miks nad tegelikku rahavajadust ja Narva eelarves eraldatud summat teades oma pakkumise üldse esitasid. Oleks võinud kohe loobuda, panemata lootust sellele, et ehk volikogu ikka eraldab ettevõtmise tarvis lisaraha. Narva linnavolikogu esimehe Irina Janovitši väide, et Sildna ja Siil pressisid Narvalt lisaraha välja, ei kannata sellegipoolest kriitikat. Arusaadav, kui Sildna ja Siil – saanud aru, et volikogu on vankumatu – ei soovinud kindla peale kaotama minna.

Narva linnavolikogus võimutseva endiste keskerakondlaste fraktsiooni „Narva – meie kodu” juhi Aleksei Voronovi jutt, et lahti pole midagi, sest Narva ei loobu kultuuripealinnaks kandideerimast, vaid leiab lähinädalatel Sildnale asenduse ja kui vaja, siis ka lisaraha, kõlab rumalalt. Muidugi leidub teisigi projektikirjutajaid, aga hulk aega ja energiat on asjata raisatud. Väljastpoolt pole võimalik Narvat aidata ja arendada, kui linnavolikogu ise on linnale piduriks.