Üksnes jõu ja jälgimisega terroriohtu ei nulli. Tõhus terroritõrje on võimatu inimesteta, kes annavad võimudele teada, kui märkavad oma kogukonnas kellegi radikaliseerumist.

Soome üks järeldus pärast mullu augustis toimunud rünnakut oli, et asüülitaotlusi tuleks kiiremini menetleda, sest just pikal ooteajal on ekstremistide konksu otsa sattumise oht kõige suurem. Prantsuskeelses Euroopas on suurim riskirühm pigem sisserändajate järeltulijad, kel juba kodakondsuski. Seal võiks võimude üks järeldus olla see, et nn S-nimekirjas olevate tegelaste jälgimiseks tuleb leida efektiivsemaid viise, kui praegu takistab tööjõu nappus.

Üksnes jõu ja jälgimisega terroriohtu muidugi ei nulli. Tõhus terroritõrje on võimatu naabrivalveta – inimesteta, kes annavad võimudele teada, kui märkavad kelleski tärkavat sümpaatiat islamiäärmusluse vastu. Sellised vihjed laekuvad paremini ja need on sisukamad, kui ainult usu või rahvuse põhjal ei tehta kellegi kohta automaatselt põhjapanevaid järeldusi ning eri ühiskonnagrupid teevad koostööd. Aga Eestis elab potentsiaalseid radikaliseerujaid õnneks vähe ja parem, kui see nii jääbki.