2017. aasta 20. juuni. Urmas Sõõrumaa teatab meedias, et on otsustanud kandideerida sellesügisestel kohalikel valimistel Tallinna linnavolikokku. Minna poliitikasse. Koos ärimees Jüri Mõisaga hakatakse looma valimisliitu, mis saab peagi nimeks Tegus Tallinn.

Sõõrumaa, kes andis piltlikult öeldes kolm tilka verd Eesti poliitika vanakuradile, ei saa enam kuidagi väita, et pole poliitik.

Esimene tõsisem häirekell lööb põlema: Sõõrumaa, kes sai EOK valimistel toetushääli selle eest, et ta ei ole poliitik, siseneb poliitikasse. Kas see on eetiline? Kas tal jätkub äri ja poliitika kõrvalt aega täie jõuga EOK-ga tegeleda?

2017. aasta 25. august. Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis kohtuvad Edgar Savisaarega. Otsustatakse, et Tegus Tallinn liitub Keskerakonna endise esimehe nime kandva valimisliiduga. Punane joon saab ületatud. Sõõrumaa, kes andis piltlikult öeldes kolm tilka verd Eesti poliitika vanakuradile, ei saa enam kuidagi väita, et pole poliitik.

Meenutagem, et Edgar Savisaar on kohtu all just selle tõttu, mida Tallinna linnapeana väidetavalt korda saatis. Selle linna juhina, mille volikokku Savisaar ja Sõõrumaa nüüd üheskoos kandideerivad. Savisaart süüdistatakse Tallinna linnapeana tegutsedes altkäemaksu võtmises ja rahapesus. Teda on aastate jooksul seostatud mitmesuguste skandaalidega, enne 2015. aastat näiteks idarahaskandaaliga, samuti on tema linnapeana töötamise ajal mitut Keskerakonnaga seotud inimest korruptsioonis kahtlustatud ja ka süüdi mõistetud.

Eile registreeris Tallinna valimiskomisjon liidu, mis kannab nime Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn. Nüüd on Savisaare ja Sõõrumaa koostööle antud ametlik käik. Siit enam tagasiteed pole. Urmas Sõõrumaa valik on seega lihtne – tal tuleks Eesti olümpiakomitee presidendi kohalt tagasi astuda ja teha ruumi inimesele, kes suudab end poliitikast eemal hoida.