Võimupoliitikud ja ärijuhid, õppige ja harjutage ennast ka kuulama ja dialoogi pidama, seda oskust läheb aasta-aastalt järjest rohkem vaja. Lõppev, rohkete meeleavalduste aasta näitas, et tähtsate otsuste tegemisel ignoreeritakse oponentide arvamust ja argumente liiga tuimalt ja tihti.
Meeleavalduste tulemused on vormist ja sisust sõltumata olnud tagasihoidlikud või pea olematud. Nii olematud, et Eesti elukeskkonda ulatuslikult ja pöördumatult muutvate ettevõtmiste pärast südant valutav Kaido Kama kirjutas selle kohta Eesti Päevalehes: „Tahame oma riiki tagasi.” Kama ja teistegi arvates naeruvääristatakse ja mõnitatakse meil pöördumatute muutuste pärast südant valutavaid inimesi avalikult, kasutades selleks riikliku propaganda vahendeid.

Väike nihe – küsitav, kas tõepoolest oluline ja paremuse poole – saavutati vaid Reidi tee küsimuses ja sedagi alles siis, kui rohelised läksid koostööle „saatanaga” ehk protesti põhjustanud projekti ellu viiva keskerakondliku linnavõimuga.

Niisiis, meeleavaldajatele saab vahel küll ette heita, et nad ei jaga asja, mille vastu meelt avaldavad, aga veelgi suurem probleem on see, et võimud ei kaasa rahvast otsuste tegemisse õigel ajal ega piisavalt. Ka teemas asjatundlike oponentide argumentidest sõidetakse liiga tihti tuimalt üle. Võimupoliitikud ja ärijuhid, õppige kuulama ja dialoogi pidama, seda oskust läheb aasta-aastalt järjest rohkem vaja. Muidu tuleb täielik võõrandumine või revolutsioon.