Rahustavad sõnumid on praegu vajalikud, aga neil võiks olla ka tugev sisu. Paljudel valitsuse koroonasõnumitel ei ole.

Võtame rahandusministri: oma töökohustustesse vähegi tõsiselt suhtuv minister oleks koos üleeile välja kuulutatud ettevõtluspiirangutega teatavaks teinud ka kahjude hüvitamise meetmed. Juba kevadel oli ju teada, et suure tõenäosusega tabab Eestit ka teine koroonalaine – miks ometi polnud rahandus- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil selleks puhuks majanduse toetamise kava ootel, vaid seda hakati alles nüüd välja töötama?

Rahustavad sõnumid on praegu vajalikud, aga neil võiks olla ka tugev sisu. Paljudel valitsuse koroonasõnumitel ei ole.

Solmani soovi kirikute tegemisi mitte piirata võib emotsionaalses plaanis mõista, sest eks ole ju usk ja kirikus käimine osa inimeste jaoks tõesti vaimsete pingetega toime tulemise viis. Nagu on vähemalt sama paljude inimeste jaoks näiteks trennis käimine, millele nüüd ometigi kehtestati suured piirangud... Sellise vahe tegemist peab põhjendama enama kui ilujutuga hingehoiust ja vaimse tervise kosutusest. Laias maailmas on nii mõnestki usukogunemisest sündinud suur koroonakolle. Lähema nädala jooksul Eesti pühakodades suurt tunglemist veel ei näe, aga jõulunädalaks on küll vaja selget plaani ja reegleid, kuidas seda vältida.

Peaminister Jüri Ratas toonitas eile, et nakkuse leviku pidurdamiseks on vajalik koostöö. Õige jutt, paraku on peaminister ise seni silma paistnud koostööga pigem võimust kinni hoidmise kui pandeemia pidurdamise nimel. See on halb juhtimine, kui uutest piirangutest teatatakse kõigepealt peaministri Facebooki lehel ja üllatuseks ametiasutustele, kes peavad hakkama neid ellu viima ja inimestele selgitama.