Mõnes teises kontekstis kui praegu võiks Helmede saadet võtta ka huumorina, sest nad pajatavad seal värvikalt oma võitlusest neid kõikjal varitseva süvariigi, meediatööstuskompleksi, globalistide, soroslaste ja muude kurjade jõududega. Paraku unistavad saatejuhid ainuvõimust Eesti poliitikas, osalevad koalitsiooniläbirääkimistel ja hoiavad Ratast pihtide vahel: kas võtad meid valitsusse või muidu... Nimelt ähvardas EKRE aseesimees Martin Helme raadiosaates: „Aga kui süvariigil, meediatööstuskompleksil ja Reformierakonnal õnnestub need koalitsiooniläbirääkimised tuksi keerata, siis hungveipingide väikesed demonstratsioonid on morsipidu võrreldes sellega, mis meie toetajad tänaval korraldama hakkavad – kui meid lükatakse kõrvale ebaausate võtetega.” Mart Helme kiitis sellele takka.

Ratas sai hea võimaluse ennast rumalaks tegemata EKRE-ga koalitsiooniläbirääkimised lõpetada. Võimalust tasub kasutada.

Kui „meediatööstuskompleksi” esindajad Jüri Rataselt tema hinnangut küsisid, kritiseeris ta Helmede juttu: „Peame tagama demokraatliku ja vaba ühiskonna. Sellised ähvardused ei saa kuidagi olla kohased.”

Meie arvates pole need ähvardused üksnes kohatud, vaid ei võimalda valitsusel saada töövõimeliseks ega arvestada kõigi Eesti elanike huve. Kuna iga asja taga, mis neile ei meeldi, näevad Helmed müstilist süvariiki ja teisi, kes neid ebaausalt kohtlevad, siis on pidevalt õhus ka ähvardus õhutada oma toetajad tänavatele tulema ja näitama, kelle sõna peab Ratas riiki juhtides kuulama. Parimal juhul tuleb Ratasel alailma EKRE-laste ütlemiste eest vabandust paluda. Halvemal juhul saab temast ainult nime poolest peaminister ja ta peab pidavalt tegema järeleandmisi Helmedele, kes kasutavad väljapressimiseks nii enda ohvrina kujutamise kui ka ähvardamistaktikat.

Ratasel ja teistel keskerakondlastel tasub mõelda, kas nad tõesti tahavad endale sellist tulevikku. Pühapäevaste ütlemistega näitasid Helmed veel kord, et nad ei kavatsegi viisakamalt käituda. Pealegi, kas ei esinda kaks ja pool aastat peaministriks olnud Ratas juba ise ka seda müstilist süvariiki, mille Helmed tahavad hävitada või enda käpa alla saada? Mõte, et keegi saab EKRE-ga valitsuses konstruktiivset koostööd teha, on suur illusioon.