Erakonna või iseenda nimekirjas – seda küsimust see pisiasi loomulikult päevakorrast maha ei võta. Kes usub, et Savisaar laseks tühipaljal põhikirjal ennast segada? Ja kes usub, et Keskerakonna juhatus eesotsas Jüri Ratasega Savisaare erakonnast välja viskab, kui too tõesti otsustab oma nimekirjaga valimistele minna?

Savisaar torkas oma postituses just Keskerakonna põhilisi kantse. „Näiteks prügiveoteenuste hinnad on märgatavalt kasvanud. Mõnes Lasnamäe piirkonnas 1,5–2 korda, Narvas isegi kolm korda. Ka seal on võimul Keskerakond. Valimised puhuvad õhu selgemaks ja see kulub meile kõigile ära.” Kas Savisaar tahtis öelda, et Taavi Aas, tema kohusetäitja linnapea ametis, pole oma tööga hakkama saanud? Kas ta tahab anda oma erakonnale „Tarass Bulba” stiilis surmahoobi põhimõttel „mina olen sind sünnitanud ja mina su tapan”?

Nad on lubanud Savisaart toetada, aga pilli lõhki ajava Savisaarega nende mõju pigem kahaneks.

Nii dramaatiliseks ei pruugi asi minna ühel lihtsal põhjusel: kohtuprotsessi pärast. Savisaare protsess jätkub 8. augustil ehk enne seda, kui 16. augustil algab valimisliitude ja kandidaatide registreerimine kohalikeks valimisteks. Esimesed kolm kohtupäeva näitasid, et kohtus Savisaare tervis nõrgeneb. Vahet pole, kas päriselt või teeseldult, valimiskampaaniat segab protsess nii või teisiti.

Liivalaia kohtumaja kohtusaal nr 303 on Savisaarele broneeritud kolmel päeval nädalas – teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti – augusti algusest jõuludeni välja. Vähemalt kohtuprotsessi alguses rõhutas Savisaar oma kehva tervislikku seisu, aga valimistel tuleks näidata elujõudu. Ei ole usutav, et haletsusele rõhudes või maskoti ja sümbolina kandideerides õnnestuks Savisaarel lähedale jõuda oma 2013. aasta supertulemusele, ligikaudu 40 000 häälele.

Oma nimekirja esitamise võimalusega mängides paneb Savisaar keerulisse olukorda ka oma viimased toetajad: Olga Ivanova, Oudekki Loone ja Peeter Ernitsa. Nad on lubanud Savisaart toetada, aga koos pilli lõhki ajava Savisaarega nende poliitiline mõju pigem kahaneb, kui kasvab.