Savisaare enda kohta pole küll endiselt langetatud süüdi ega õigeks mõistvat kohtuotsust, aga tema oli Tederi seadusvastaste tehingute teine pool. Seega, kuna Teder tunnistas end süüdi (ja nõustus oportuniteedi korras 200 000 eurot trahvi maksma), siis on kaudselt tõendatud ka Savisaare süü. Samuti see, et Keskerakonna toonase valimiskampaania eest maksti ebaausalt saadud rahaga.

Kuigi Savisaar on nüüdseks Eesti poliitiliselt areenilt kadunud ja tema asemel möllavad siin hoopis uued kangelased ja antikangelased, ei ole tegemist pelgalt ajaloolise tõe paika panemisega. Esiteks, Keskerakonna seisukohast on oluline, kuidas lõpeb Savisaare protsess nende jaoks ja kui palju raha peavad nemad riigi tuludesse kandma. Teiseks, Savisaare protsessist võiks saada nii poliitikutele kui ka nendega asju ajavatele ettevõtjatele õppetund, et seadusvastasel viisil ei tasu oma eesmärkide poole püüelda, sest suure tõenäosusega tuleb ükskord karistus.

Kõige parem rohi korruptsiooni vastu on see, kui poliitikud ei saa enam nii kaua katkematult võimul olla, kui oli Savisaar Tallinnas.

Võimalik, et Keskerakond pääseb rahaliselt suhteliselt kergesti, sest soovib samuti asja lõpetada kokkuleppemenetlusega. „Ma väga loodan, et nii läheb ja Keskerakonna jaoks jääb see protsess minevikku,” ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb eile.

Varem või hiljem kõnealune protsess kindlasti minevikku jääb, aga tähtsam küsimus on see, kui palju ja kui kauaks Savisaare protsessi tulemused erakondade korruptiivsust vähendavad. Savisaare mantlipärija Jüri Ratas on Keskerakonna muutumisest küll palju rääkinud, aga teod pole olnud päris veenvad. Osa Savisaare semusid on küll poliitikast tagasi tõmbunud, aga paljud tema õpilased, kes ei pruugi olla savisaarluse pisikust vabanenud, on nüüdseks õpetajast kõrgemalegi lennanud.

Kõige kindlam garantii, et korruptiivsed kombed pärast lühikest ehmatust uuesti võimust ei võta, on see, kui ükski poliitiline jõud ei saa nautida katkematut võimu nii kaua, kui nautis Savisaar Tallinnas.