Kui uskuda, et eriplaneeringu tegemise otsuse taga ei ole salakokkuleppet tehast ehitada sooviva Est-Fori tegelastega, ei ole protsessi katkestamiseks põhjust. Tartu apellile möödunud nädalal saadetud kirjas kinnitas riigihaldusminister Janek Mäggi, et eriplaneering on algatatud välja selgitamiseks, kas tehasele on sobivat asukohta või mitte. Kui selgub, et sobivat asukohta ei ole, siis planeeringu koostamine lõpetatakse.

Soovitame Seederil ja Ossinovskil planeeringuvastase kihutustööga ühinemise asemel tagada, et tehase Tartu lähedale sobivust hinnataks ausalt.

Kompromissitu vastuseisu asemel soovitame Tartu apellil nõuda valitsuselt ja puiduärimeestelt kinnitusi ja tagatisi, et nii tõepoolest on ja jääb. Et planeeringu algatamise otsus ei tähenda automaatselt tehase rajamist. Mitte planeeringuvastase kihutustööle, vaid tagamisele, et analüüse ja hinnanguid tehakse ausalt, soovitame keskenduda ka Eesti esipopulistideks pürgivatel Seederil ja Ossinovskil. Teie erakonna valimisplatvormidest leiame sügisel kindlasti hulga rasvaseid lubadusi. Neile on vaja paremat katet kui riigivõla suurendamine või pensionisamba lõhkumine. Üks võimalik katteallikas on Eesti puidu väärindamine palkide eksportimise asemel.