Näiteks Meelis Pai, kes juba Nukuteatri juhina ajas rahaasju „loominguliselt” ja seejärel Tallinna linna palgal olles läks ajalukku Savisaare ja Ülemiste vanakese etteaste korraldamisega, suutis nüüd jälle üllatada. Sõlmida linnahalli nõukogu juhiks olles iseendaga linnahalli kunstilise juhi tööleping – selleks peab olema väga rumal või väga jultunud. Ja nagu tänasest Eesti Päevalehest lugeda võite, saanuks sellest talle väga mõnus leping: 3500-eurone kuupalk ja mitmesugused muud hüved.

Tallinna linna juhtimine on vähe muutunud. Distsipliin paistab linnavõimu toiduahelas nüüd siiski olevat veidi kehvem.

Pai selgitused on lausa jantlikud: mitte tema pole süüdi iseendaga imeliku lepingu sõlmimises, vaid linnapea Taavi Aas olevat ta n-ö tanki pannud. Selle eest, et ta olevat seisnud vastu projekteerimishankele, mida hiljuti linnahalli juhatusest lahkunud Väino Sarnet tahtis sõlmida lähteülesande koostajaga, OÜ-ga Allianss Arhitektid. Rahandusministeerium leidis järelevalvemenetluses, et niimoodi linnahallile projekteerimistöid tellida ei tohi. Hange kuulutatigi kehtetuks.

Linnapea kohusetäitja Taavi Aas hoiab mõlemast juhtumist siivsat distantsi, otsekui oleks kõik tema alluvate isetegevus. Raske uskuda, et see nii on, kui vaadata näiteks linnahalli juhatuse liikme Tõnu Pröömi tegevust Pai töölepingu loos. „Kuidas ma viskan ülemuse uksest välja, ta oli ju nõukogu esimees,” kommenteeris ta Eesti Päevalehele oma allkirja Pai töölepingul. Selline suhtumine viitab maffiatüüpi organisatsioonikultuurile, kus loeb ainult see, mida pealik käsib, mitte see, mida seadused ütlevad või inimene ise õigeks peab.

Tallinna linna juhtimises on Savisaare ajaga võrreldes vähe muutunud. Samuti ei ilmuta Taavi Aas vähimatki Savisaare sünnitatud ebaõnnestunud projektide – munitsipaalpoe ja Ühistupanga – lõpetamise kavatsust. Valijad, arvestage seda sügisestel valimistel ja andke oma hääl neile, kes ei ole praeguse linnavõimuga seotud.