Ent kuidas alustada puhtalt lehelt, kui lumest eemal algab hooaeg sama jamaga mis eelmisel aastal – Team Haanja ja suusaliidu tüliga raha pärast. See, mille üle täpselt tülitsetakse, on segane. Üks takistus koostöölepingu allkirjastamise teel näib olevat reklaamipinna jaotus sportlaste riietusel. Team Haanja ei taha suusaliidu toetajatele seda pinda anda, sest supertiimil on oma toetajad ja suusaliit ei tegevat nende heaks midagi, vaid hoidvat hoopis olümpiakomiteest saada olevat raha kinni.

Järelkasvule, mitte ainult Team Haanja kümnele valdavalt 30. eluaastates suusatajale on vaja panustada. Team Haanja, mille niiditõmbajad vanast harjumusest teistele lumealadele ja klubidele ülalt alla vaatavad, peaks oma suhtumist muutma.

Ajal, kus sportlased peaksid algavale hooajale keskenduma, kulutab Team Haanja sellele tülile arusaamatult palju energiat. Allkirjastage ometi see leping – Tammjärv pääseb siis MK-etapile võistlema ja saab näidata, et Eesti murdmaasuusatamine ei ole surnud. Nii kaua kestvaks tüliks on vaja kaht kanget osapoolt, ent suuremat korrigeerimist vajab Team Haanja mentaliteet.

Meenutagem tiimi peatoetaja ärimees Toomas Annuse mullusügisest kirja suusaliidule. Annus esitas seal suusaliidule terve hulga ultimatiivseid nõudmisi, otsekui võrduks Eesti suusasport Team Haanjaga. Sellest kirjast möödunud aastaga ei ole Team Haanja teistele lumealadele ja suusaklubidele ülalt alla vaatamine kuhugi kadunud, kuigi rõõmsat elevust on viimasel paaril aastal tekitanud just teiste lumealade, mitte aastaid erikohtlemist nautinud murdmaasuusatajate tulemused. Järelkasvule, mitte ainult Team Haanja kümnele valdavalt 30. eluaastates suusatajale on vaja panustada.

Team Haanja suusakunnid, kohanege reaalsusega ja tuletage meelde, et augustis toimunud usaldushääletusel sai suusaliidu president Andreas Laane liikmesklubidelt 40 poolt- ja 26 vastuhäält ehk kindla mandaadi liitu edasi juhtida.