Mis selle dessandi mõte oli? Kas tõesti on Eesti riigi kõige suuremaks mureks muutunud ühes pargis tegutsev pätikamp? Jah, selle probleemiga tuleb tegeleda, kuid selleks on meie riigis eelkõige erialaspetsialistid politseinikest linnaametnikeni ning sümboolse sõnumi andmiseks oleks piisanud ühest poliitikust.

Eileõhtune aga jättis pigem mulje, justkui oleks tekkinud parteide ja ministrite võidujooks, et kes Kanuti aia probleemi lahendamise au endale saab, kuni isegi peaminister Jüri Ratasel ei jäänud „rongist maha jäämiseks“ muud üle kui koalitsioonipartnerid enda visiidiga üle trumbata.

Kardetavasti on selle poliitikuid haaranud hulluse nimi lähenevad valimised. Üha enam kerkib neis kihk näidata end tegutsejana, ronida tanki- ja traktorirooli, haarata labidas või ilmuda Kanuti aeda hängima.

Jah, turvatunde tagamine ja korra majas hoidmine on üks riigi põhiülesanne, kuid selleks on Eestis politsei ja sotsiaalsüsteem. Loodame väga, et eilne kahurist sääse tulistamine ei andnud hoopis vastupidist efekti, st ei kõigutanud politsei autoriteeti ega vähendanud turvatunnet.