Linnaosavanema koht on noorpoliitikutele hea hüppelaud suuremasse poliitikasse. Nõmme linnaosavanema ametis on omal ajal olnud näiteks reformierakondlane Urmas Paet ja nüüdne sots, kunagine keskerakondlane Rainer Vakra. Ent kumbki neist ei olnud Nõmme juhtimiseks nii nõrga pagasiga, kui on Grete Šillis, linnaosa uus vanem, kes elab Põhja-Tallinnas ning sai hoopis Haaberstis kandideerides 24 häält. Seni riigikogus usinalt Keskerakonna fraktsiooni ning aseesimehe Enn Eesmaa asju ajanud noorpoliitik oli ennast eilseks kurssi viinud mõnede Nõmme liiklus- ja parkimisprobleemidega, aga ei teadnud, kes on Nikolai von Glehn.

Kui Keskerakonnal on neljas „allumatus” linnaosas pink lühike, siis võiks korraldada avaliku konkursi linnaosavanemate leidmiseks ja lasta poliitbroileritel nagu Šillis, Tubli, Svet ja Riibe töötada konkursi võitjate abina.

Kui mõelda luuletaja Juhan Liivi sõnadele „Kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta”, on Nõmme asutajast mitte kuulnud Šillis otsekui Keskerakonna kättemaks "allumatu" linnaosa valijatele. Võib-olla juhtub ime ja ta suudab ennast nõmmekatele tõestada, kuid põhimõtteliselt on selline upub-või-ujub-tüüpi kaadrieksperiment halb. Tegemist on ikkagi peaaegu 40 000 elanikuga ning tugeva identiteediga linnaosaga.

Sama kehtib ka teiste „allumatute” linnaosade kohta – nende elanikud väärivad seda, et linnaosavanemaks määrataks tugeva poliitilise mandaadiga või oma kompetentsi (mitte truudust) varasema tegevusega tõestanud inimene. Kui Keskerakonnal on neis neljas linnaosas pink lühike, siis võiks korraldada avaliku konkursi linnaosavanemate leidmiseks ja lasta poliitbroileritel nagu Šillis, Alina Tubli, Vladimir Svet ja Jaanus Riibe töötada esialgu konkursi võitjate abina.