Või isegi kui neil õnnestub töökoht säilitada, siis kes maksab bussijuhile palka, kui ta rooli ei keera? Tööandja peab ju puudujatele asendajad leidma ja kes hüvitab talle topeltkulu? Kas terviseamet on selle tööandjatega läbi rääkinud või valitsuselt hüvituseks raha küsinud? Ja selle kojujäämise soovitusega on muidugi veel see lugu, et kas siis ka nakkusohtliku inimese pereliikmed võiksid või peaksid koju jääma, kui ta on äsja Põhja-Itaaliast tulnud? Või võivad tema lapsed minna kooli ja lasteaeda nakkust levitama?

Tehke nüüd midagi korralikku

Ja kui terviseametil on tõesti olemas (minu meelest praegu pole) asjalikud soovitused ning on riigi tasandil teiste ametkondadega läbi räägitud ja kokku lepitud, kuidas nakkusohtlike inimestega käituda ja kuidas töölt puudumisi erakorralisel ajal erandkorras hüvitada, siis võiks neid soovitusi meediakanalites, lennujaamades, bussijaamades ja muudes sellistes kohtades ka mitmes keeles suurelt reklaamida, mitte ainult kirbukirjas oma kodulehele riputada, kust ükski iraanlane neid leida ega lugeda ei oska. Sotsiaalministeeriumil on mitme reklaamikampaaniaga pahandusi olnud, nüüd võiks ka mõne asjaliku ja seadusliku teha.

Lühemalt: ehkki sotsiaalminister on öelnud, et Eesti on koronaviirusega võitluseks valmis, tundub mulle, et sellega on nagu valimisolekuga apteegireformiks -- sõnades on valmis, aga tegelikult ei tea keegi, mis saama hakkab.

Ilmunud algselt autori sotsiaalmeedia postituses.