"Numbrid ei oma minu jaoks suurt tähendust. Inimest tuleb võtta täpselt nii vanana kui ta tundub," arvab Kärt.

"See aeg, kus iga sünnipäev omas kohutavat tähtsust oli 20-neselt. Selles eas sain kogu aeg täiskasvanumaks," räägib Kärt.

Sünnipäeva suhtes on laulja ja näitleja loobunud suurtest plaanidest. "Improviseerides ja maksimaalselt elades tuleb vähem pettumusi," mõtiskleb Kärt. "On meeldiv, kui head sõbrad märkavad ise külla tulla."

Eelmisel aastal tähistas Kärt sünnipäeva kontsertlindistusega klubis "Bonnie ja Clyde" ning see üritus on ka kassetile jäädvustatud. "Oli suur tort ja hästi palju külalisi. Ma ei olegi vist kunagi niipalju lilli saanud," meenutab Kärt.

Aprill on Kärt Tomingale südamelähedane kuu ning oma sünnipäeva ajal tunneb ta end alati hästi, suureneb ka töövõime.

Lapsepõlvest mäletab Kärt kõige eredamalt seda, kui talle 5-aastaseks saamisel kingiti jalgratas Shkolnik. "Sellega sõitsin otsekohe kraavi, kuna polnud varem jalgrattaga sõitnud. Esialgu jäin terveks, aga hiljem sõitsin ennast totaalselt lõhki. Mul on sellest ajast isegi arm, see oli minu elu kõige suurem verejooks," sõnab ta. "Pikka aega olin uhke, et mul on ka suur õnnetus olnud."

Lapsepõlves oli sünnipäev Kärdile meeletult tähtis. Kuna jõule siis eriti ei tähistatud, oli see aasta tippsündmus. "Meie peres on selline lihtne traditsioon, et sünnipäevalapsele ilmub tähtpäevahommikuks tuppa laud, kus on lilled ja kingitused," räägib Kärt. "Mulle meeldib siiamaani kingitusi saada," lisab ta.

Kingituseks ei oska Kärt Tomingas endale asju soovida, sest vajalikke asju on palju. "Olen väga isiklik inimene ning endale tahaksin hästi palju õnnelikke juhuseid," soovib homne sünnipäevalaps. "Ei saa öelda, et neid siiamaani pole olnud. Aeg lendab ja niipalju on veel teoks tegemata. Selleks, et kõike jõuda, on vaja jõu, tahte ja õnneliku juhuse kokkulangemist. Soovin, et lähedased oleksid terved ja õnnelikud ning, et võime armastada muutuks järjest suuremaks ning halb egoism muutuks järjest väiksemaks."

Sünnipäevapeo eelarve sõltub Kärdil sellest, kas tal parasjagu raha on või ei ole. Kuigi Kärdile meeldib hirmsasti süüa teha, pole tal praegu selleks aega ega viitsimist.

12. veebruaril sündis Kärdil väike tütar Roberta, kelle vanem õde Meri-Kris on juba 6-aastane. "Praegu tegelen põhilise aja beebiga. Kui tütrekese elu siin ilmas on juba stabiliseerunud, tahan hakata jälle tööd murdma," lubab noor ema.

BETTY ESTER