Esiteks sunnib tariifi tõstma Liikluskindlustuse Fondi oskamatus vaid kolm kuud ette näha liikluses toimuvat. Rahandusministeeriumile eelmise aasta lõpus esitatud kalkulatsioonid osutusid statistika kohaselt valeks juba kolm kuud hiljem. Nüüd peab Liikluskindlustuse Fond selgitama, kas tegemist on kindlustusseltside saamatusega oma tööd korraldada või on tõesti prognoosidega mööda pandud.

Teiseks pole sõidukiomanikud sellega rahul, mida nad makstud raha eest liikluskindlustusest saavad. Kindlustusseltsid sööstsid omal ajal iga hinna eest liikluskindlustust pakkuma. Tegemist oli suhteliselt lollikindla äriideega. Maksed laekusid kohustuslikus korras, liiklusõnnetusi juhtus vähe ja nende väljamaksmisega sai tahtmise korral lõpmatult viivitada.

Selline idee töötab ka praegu. Reeglina toimub uurimine pärast õnnetust väga vaevaliselt ja püüded kannatanule võimalikult vähe raha maksta või paremini auto korda teha on tavalised. Muud kulud aga seltsidel suurenevad ja nii ronitakse nende katmiseks ikka sõidukiomaniku tasku kallale.