Kui su laps tuleb näiteks koolist jutuga, et õrn blondiinist kooliõde käskis tal ennast põlema panna, sest tal on aeg surra, siis kas sa selgitad talle malbe manitseva häälega, et ära laps muretse, see kõik on sidusa ühiskonna nimel või ütled, et teeme parem koos pilti, sest on suvi ja kõik on hästi?

Kui su abikaasa tuleb koju ja ütleb, et mees Selveri järjekorras kompas ta reisi ja arvas, et ta on pandav, siis kas sa selgitad talle, et rahu kallis, see mees käitus lubamatult ja peab sinu ees vabandama, nõua järgmine kord, et ta sind käperdades ka vabandaks?

Need inimesed, kes teisi koduseinte/tööseinte/kooliseinte vahel peksavad, alandavad, mõnitavad – nad kõik on olemas, täitsa päriselt. Mina tean seda isiklikust kogemusest. Neid on palju. Keegi peksab oma ema või isa, keegi oma õde või venda, keegi oma lapsi ja kaaslast, keegi koolikaaslast ja keegi alandab töökaaslast. Neid kõiki ühendab üks kindel joon - nad on pidurdamatult vihased, raevunud ja otsivad sellele iga jumala päev väljapääsu.

Täna on selliste inimeste omamoodi pidupäev – omasugused on võimu juures ja annavad tuld! Laamendavad sõnade ja tegudega, ähvardavad, räuskavad ja ülbitsevad.

Ja süües kasvab isu…
Mida rohkem nad võimu saavad, seda rohkem tuleb laamendamist, räuskamist, ülbust ja alandusi! Nendes kodudes kasvab vihkamine aina suuremaks ja nad toovad selle tänavale, poodi, kooli, kinno ja liiklusesse. Nad toovad selle sinu koju ka, läbi sinu pereliikmete, kes varem või hiljem hakkavad kannatama õhus lehkava viha pärast.

Sa ju tegelikult tead, et need inimesed, kelle sa võimu juurde lasid on nagu need tüübid lapsepõlvest, kes sind alandasid, on ju nii? Sa eksid, kui sa arvad, et sinu juhtimise all ei saa midagi valesti minna, sest nüüd on võim sinu käes ja sina tahad head. Sa eksid sellepärast, et matemaatika ei valeta. Löö kokku, palju teid seal on, kes head tulemust tahavad ja palju neid, kes räusata ja võimuga kedagi kägistada tahavad?

Miks ma sulle kirjutan?
Sest mingi osa minust on veendunud, et sinu sees on see mees tegelikult ülekaalus, kes päriselt head asja teha tahab ja ma tahan sulle südamele panna, et tegudel on tagajärjed.

Sinu käes on täna võim ja sa peaksid sellega targalt ja lugupidavalt ümber käima, sest vastasel juhul ärkad sa ühel hommikul üles selle peale, et keegi on sitase saapa sulle sinu oma voodis kõri peale pannud ja irvitab oma rõvedate pesemata hammastega sulle näkku.

Ja siis on lootusetult hilja midagi teha, sest hingata saad sa täpselt nii palju, kui see sitane saabas sul laseb!