Enamasti on pangad eri nägu ja pangajuhtidel oma ambitsioonid. Seda seni, kuni panga juht on ka selle omanik. Kuni Jüri Mõis ja Hannes Tamjärv olid Hansapanga eesotsas ja suuromanikud, käis Hansapanga ja Hoiupanga ühinemisel võitlus selle nimel, kes hakkab panka juhtima. Kaotajaks jäid hoiupankurid. Kui aga Hansapank läks rootslastele, lahkusid varem oma kohast hammastega kinni hoidnud Mõis ja Tamjärv. Sama ragin käis ka Ühispanga ja Tallinna Panga liitumisel.

Nüüd oleks kahe Eesti suurema panga suuromanikel, Rootsi pankadel, lihtsam pangad ühendada. Enamusaktsiad ja hääleõigus kuuluvad neile.

Hansapanga ja Ühispanga liitumisel moodustuv megapank oleks võimas. Kuid megapank oleks see vaid Eesti või Baltikumi mõistes ja mujal maailmas läbi löömiseks oleks kasulik kuuluda mõnda suuremasse pangagruppi.

Monopolihirm pole pankade ühendamisel eriti suur ning klientidel pole hinnatõusu karta. Tõenäoliselt pääsevad kolme–nelja aasta pärast Euroopa Liiduga ühinemisel kõik soovijad Eesti pangaturule. Juba praegu on üks Belgia pank vaid interneti kaudu esindatud Soomes ja pakub eluasemelaenusid.