"Ma ütlesin juba peale konkurssi, et olen võidutööle vastu," ütles kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg Päevaleht Online'ile. "Esiteks ei sobi risti kujutis, sest me ei tee monumenti mõnekümnele protsendile elanikkonnast, kelle jaoks rist midagi tähendab. Nii tähtis monument peab olema mõeldud ikka tavainimesele."

"Isiklikult ei meeldi mulle ka selle kuju kõrgus, mis ei ole siiani veel täpselt selgegi, lisaks ka motiiv ristil," lisas Kreitzberg.

"Monument peaks kujutama vabaduse ideed tervikuna, mitte vaid sõja osa selles," pidas Kreitzberg monumendi ideoloogiat liiga kitsapiiriliseks.

Kreitzberg ei pea mõistlikuks kulutada monumendile nii suurt summat. "Kulutada üle 100 miljoni monumendile olukorras, kus on probleeme riigieelarvega, mõningad tähtsad projektid võivad jääda finantseerimata ja üldine majandus on languses, on seda ikka liiga palju," ütles Kreitzberg.

Lisaks on Kreitzbergi arvates ühiskonnas monumendile liiga suur vastuseis.

"Nii oluline monument, mis jääb idee kohaselt seisma ju igaveseks, peaks olema vastuvõetav vähemalt 80 - 90% elanikkonnast, mitte nagu riigikogus, et 50-50 ja üks hääl otsustab, kumb pool peale jääb," võrdles Kreitzberg.