Täna on Tallinna tegelik ja lahendamata probleem Keskerakond. Sõõrumaa jm lepped, korterite ja äripindade kinkimine. Korrumpeerunud prügimajandus. Yana Toom kõneleb Venemaa propagandasaadetes, et Eesti kultuur kuulub hääbumisele ja riigi julgeolek on kaubaks. Eesti otsivat vaid tähelepanu, kui räägib Venemaa riskidest NATO partneritele. Viimane teadaolev linnapea on hetkel koos linnaametnikega kohtus.

See on jama, millega Eesti inimesed on niivõrd leppinud, et kui tuleb järjekordne lugu Keskerakonnast siis sellest enam ei tehta lihtsalt välja. See pole enam uudis?!
Linnavõim PEAB vahetuma!

Vaata otse silma, ükskõik kellele
Ma usun ja kaitsen liberaalseid väärtuseid. Vabadus. Igas vormis. See on põhjus, miks liitusin Reformierakonnaga aasta pärast asutamist. Ma usun, et kõigil eestlastel peab olema võrdne võimalus edule Eestis, sõltumata kodusest keelest, nahavärvist, usust või uskumustest. Igaüks sõltub sellest, mida ta teeb ja panustab. Olen nende sõnade eest seisnud. Ka siis kui see polnud alati populaarne. Nõrgemat poolt suhetes või vägivalla eest kaitstes. Need väärtused ei ole vahetatavad võimu vastu.

Eero Epner kirjutas Postimehes kurjusest. Hirmust, et see, mis on täna naljakas kõvatamine, muutub homme reaalsuseks. Enne kui see hirm realiseerub, tuleb sellega tegeleda. Me ei tohi suruda kedagi ega midagi põrandavahedesse, peita ja kasvatada seda ideoloogilises vaikimises. Mütologiseerida meedias, et koguda klikke. Sellisel hirmutamisel, omakasust või lollusest, ei ole minu Eestis kohta.
Lapiti lauaga löömine meedias toob hoopis polariseerumise ja poole valimise. Kui kümme inimest maja ees kakleb, läheb keegi alati nõrgema poolele. Ja kõik ei vali ühte poolt. Ka seetõttu, et sotsiaaldemokraatide eelkäijate ajalugu on veel meeles. Nagu ei erine paljude jaoks sisus nende kahe erakonna ettekujutus, et keelud ja käsud juhivad inimest. Mitte vabadus ise valikut teha ja selle eest vastutada.

Mina ei karda. Ma ei karda erakonda, mille auesimees on muhe Arnold Rüütel ning päritoluks Rahvaliit. Keelud ja käsud ei saa kunagi Eesti inimesele omaseks. Nagu äärmused.

Mida varem erakonnad kuskil tööle ja vastutama pannakse, koos naha ja karvadega, seda kiiremini saab selgeks nende tegelik sisu. See on Eesti liberaalse demokraatia olemus - vabadus koos vastutusega. Mitte klikivabrik "nats EKREt igasse päeva". Valiku teeb igaüks, räägib kartustest või vaatab neile otsa. Tean kindlalt, et Reformierakonnas on terve mõistus alles. Ja väärtusi ei vahetata võimuks. Ja vaatan ükskõik kellele silma.

Kellel iganes tuleb koalitsiooni moodustamisel pingil targutamine lõpetada ja hakata tööd tegema. Pole võimalik populismi toita ja aateid kuulutada vastutuseta. Tõsi - tööd tehes võid särgi määrida. Täpselt nii lahtus Soomes põlissoomlaste ühendus, vabadus rääkida kohtus vastutusega. Ei saanud Eesti liberaalidest kõva korra ihalejaid ka ResPublica “Vali kord!” ajastul.

Valikuhetki on elus veel. Sotsidega pole meiega koos suhkrusaiu keelustatud. IRLiga kauplusi pühapäevaks käsuga suletud. Halloo?! Rumalaid ideid jagub nii roosadel kui konservatiividel. Võtke järjekorda. Kuidagi on Reformierakond kõige selle keskel suutnud olla Eestis terve mõistuse partei. Pugemata neile, kelle jaoks on eeskuju või ikoon võõras vormis sõdur. Olgu siis Tõnismäelt või Lihulast viidud.

Omavalitsuste olemus
Omavalitsuses tehtavad valikud ei puuduta EL liikmelisust, NATO lepinguid, e-valimiste keelamist. Teemad on eestikeelne haridus, korras lasteaiad ja teed. Et ühistransport linnas mugavalt liiguks, et lõpuks ometi saaks teed korda ja prügi veetud. Omavalitsus peab hoolitsema selle eest, et ettevõtjaid ei kiusataks ja linnarahvast ei röövitaks. Et linn oleks eestimeelne ja eestikeelne. Kõik see, millega Keskerakond pole Tallinnas hakkama saanud.

Nende valimiste teema on linnavõimu vahetamine. See on kõige olulisem. Saan lubada, et meiega muutus tuleb. Oleme erinevates koalitsioonides, muuhulgas nii sotsiaaldemokraatide kui konservatiividega koos võimul oldud 17 aastaga Eesti üheks innovaatilisemaks ja edumeelsemaks riigiks maailmas. Kõrge ajakirjandus- ja majandusvabadusega. Meie väärtused on paigas. Kompass ja signaalambid töötavad. Ja me ei kao me võimu sisse ära.
Seega - kas tõesti? Tõesti. Tallinn vajab muutust. Muutus tuleb Sinuga. Aga ainult siis kui tuled valima. Sel korral on palju kaalul. Vabadus tuleb vastutusega.