Mart oli üdini muhe mees, inimene kellega said alati ka väljaspool poliitikat juttu rääkida, ükskõik siis kui rasked või teravad ajad parteide või ideoloogiate vahel parajasti polnud. Tema armastus kampsunite ja muude pehmete vormide ütles küsimata, kui oluline on temameelest vorm suhtes tegeliku sisuga. Mardi jaoks ei olnud piiriks inimestega suhtlemisel partei või ametkoht, pigem ikka kas inimene oli sees inimene. Inimlikkus, muhe huumorimeel ja vaba mõte, need olid omadused, mis talle mõeldes meenuvad.

Mart Nuti mõju riigijuhtimisele ja hoidmisele oli suur. See, et Eesti liigub kindlameelselt ikka seni kokkulepitud kodakondsuspoliitika rada, oli tema teene. Noorema kolleegina ei häbenenud mina nõu küsida ja Mart anda, kui oli keerukamaid vaidlusi, sai ikka abi ja nõu. Temalt nõu ja juhatust said paljud. Eesti Vabariigi kodakondsuspoliitika, inimõiguste austamine, väärtused enne huve, demokraatlik mõte - need olid teemad kus Mart Nutt oli kindel majakas ning mis põhimõtetena kestes on osa tema poliitilisest pärandist.

Mart oli staažikaima Riigikogu liikmena ajalooentsüklopeedia ja mälu eest. Aidates neil noorematel kolleegidel, kes tundsid, et leiutasid mingi kavala viguri, leida ajaloost need hetked, kus sama viguri leiutamise ja utiliseerimise protsess oli juba läbitud ning unustatud. Kõik kes teda tundsid on kindlasti minuga nõus - Mardist, tema südamlikkusest, huumorimeelest ja teadmistest jääb väga suur auk meie ridadesse.