Vastandudes pressikonverentsidel paanikamulli tekitanud peaminister Ratasele, kes teatas, et tühja neist e-valimistest, inimesed tahavadki paberil asju ajada.

Intervjuus peatutakse ka valitsuse poolt oma alamatele Jõuludeks kingitud labürintmõistatusel – astmelisel tulumaksul. Tänu valitsusele pole selle aastalõpu pidustuste kõige kuumem tegija mitte DJ ega Koit Toome, vaid maksuasjatundja. Temaga tasub tants teha või võtta pits Läti viina. Vabandust, Koit. President samastub Eesti rahva ja ettevõtjatega, öeldes, et tulumaksuvaba miinimumi tõus on arusaadav, kuid mitte maksusüsteemi lihtsuse keeramine mõistatuseks.

Lohutuseks on presidendil varem öeldu, et kannatada tuleb järgmiste valimisteni, siis on lootust paremale kui üllatuslik käsi küünarnukini kodaniku taskusse libisemas. Et lapilise näoga maksurahu lubanud valitsusel on sahtlis senistele üllatustele ka veel kevadised üllatusmunad suhkrumaksu ja pakendiaktsiisiga, proovitakse sel aastal järgi ka Vabariigi Presidendi kindlameelsus enesekehtestamisel. Pole vist vaja öelda, kellele selles duellis rahvas pöialt hoiab magusat piparkooki süües ja jõulukingituste ümber pakendeid ära võttes.

Intervjuust jääb rõõmsa tooni kõrvalt kõlama ka jõuline sõnum, et Moskvast ei peaks tellima Eesti inimestega suhtlemise teenust. Kremli kanalites maksumaksja raha eest enesereklaami ostev Keskerakond ning seda õigustavad Jüri Ratas, Mihhail Kõlvart ja Jevgeni Ossinovski ilmselt köhisid täpselt sel hetkel alkoholivaba glögi särgile.

Põhjust igatahes oleks punastada, 660 000 eurole oleks 2018 aastal palju paremat kasutust, abivajajaid Eestis jätkub.

Kokkuvõtvalt, Vabariigi President on ametisse sisse elanud, Anu Välbaga intervjuu oli muhe, nurkadeta. Jutt oli kodusele Eestile, riskides Twitteri avangardi kurtmisega. Arvestades, et on Jõuluaeg, saavad kõik korraks mured jätta. Vabariigi Presidendil siiski seisab ametisse sisseelanuna ees aasta, kus riigialamad ootused talle on kõrged, ka uute maksude ärahoidmisel. Ning meenutamisel valitsusele, et heade aegade Eestis kogutakse reserve, mitte ei jagata maksutulu kiirenevas tempos. Jõuluvana roll jäägu siiski Jõuluvanale.