Läheme toetama õpetajate nõudmisi ja loodame, et nemadki meid vajaduse korral toetama tulevad. Ka tervishoiutöötajatel seisavad järgmisel aastal ees palgaläbirääkimised.

Ma usun, et ligikaudu 50 protsenti tervishoiutöötajatest ühineb selle toetus-streigiga. Tallinna ja Tartu suured haiglad on põhilised. Streigime neljapäeval kella 12-st 13-ni, tööseisak ei puuduta erakorralist meditsiini, see puudutab plaanilist ravi ja vastuvõtte. Teeme sel ajal tunniajase töökoosoleku, Tallinnas on näiteks selline koosolek Põhja-Eesti regionaalhaiglas.

Peep Peterson
transpordi ametiühingu juht

Transporditööliste streik on ametiühingute keskliidu streigi toetusstreik. Me pole rahul töötukassa reservide üleminekuga valitsuse kätte, valitsuse taganemisega lubadusest hakata alates järgmisest aastast töötukassa hüvitist maksma ka poolte kokkuleppel töölt lahkunuile ja kolmandaks pole me rahul plaaniga anda tööandjatele võimalus kollektiivlepingu aegumisel tühistada lepingus sätestatud töötajatele soodsamad tingimused.

Streigime paljudes kohtades. Enim saab streiki tunda tallinlane: neljapäeval on Tallinnas ühistranspordi streik.

Sander Vaikma
energeetikatöötajate
ametiühingute liidu esimees

Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liidu liikmesorganisatsioonidest on oma toetus-streigist teatanud Narva elektrijaamade töötajaid esindav ametiühing. Toetusstreik toimub 9. märtsil kl 9–17 ning selle ajal võib väheneda Narvas toodetava elektrienergia kogus. Narva energia ametiühing korraldab streigi, sest peab nii ametiühingute keskliidu kui ka haridustöötajate ametiühingu nõudmisi põhjendatuks.