Abilinnapea Tõnis Mölderi kahtlused on asjakohased. Mahetoit on kallis ning mahetootjate võimekus Eestis väike. Linnavalitsejad peaksid hoolikalt läbi mõtlema, kas valitud mahetalunike turgutamine on olulisim tegevus Tallinna linna jaoks? Mahepõllumajandus on kindlasti oluline, kuid jätaks seda toetavad meetmed siiski riigi pärusmaaks.

Lasteaednikuna olen veendunud, et laste toidu kvaliteet koolides ja lasteaedades on ülioluline teema, millega tegeleda. Tasakaalustatud toit, töötlemata liha ja kala ning võimalikult palju kodumaist köögivilja laste toidulaual on see, millele tuleb keskenduda. Lisaks peaksime mõtlema suhkru tarbimise vähendamisele, sest liiga palju magusat ümbritseb tänapäeval lapsi.

Loomulikult on oluline ka mahetoit, kuid see on vaid üks osa tervislikust toidust ja vaieldamatult kõige kulukam.
Tervislike toitumisharjumuste kujundamine on haridusasutuste ülesanne ning laste kaudu levivad õige toitumise põhimõtted ka kodudesse. Loomulikult on oluline ka mahetoit, kuid see on vaid üks osa tervislikust toidust ja vaieldamatult kõige kulukam.Abilinnapea mõtteid lugedes tundub, et üldiselt saab ta asjadest aru, arusaamatuks jääb vaid, kuidas käsil olev mahetoiduprojekt kõigele eespool kirjeldatule kaasa võiks aidata.

Kontrollifunktsiooniga mõttekoja loomise idee on aga pehmelt öeldes jabur. Abilinnapeana oleks Izmailoval tõepoolest võimalused toidurevolutsiooni ette võtta, kahjuks kuuleme vaid udust juttu.Julgen öelda, et järjekordse nõustava ümarlaua loomine on haridusasutustes toitlustamisega tegelevatele inimestele lausa solvav.

Korra on abilinnapea "lahtisest uksest sisse murdnud", kutsudes lasteaedade ja koolide inimesed kokku, et rääkida neile mahetoidu kasulikkusest. Teadmised, hea abilinnapea, on meil olemas, puudus on vahenditest, et häid teadmisi rakendada.

Ootan jätkuvalt abilinnapea Izmailovalt konkreetseid plaane ning jõulist tegutsemist laste toitlustamisse lisaraha suunamisel. Kasuks tuleks ka oma tööalase tegevuse laiem tutvustamine Tallinna elanikele.