Püüan lugejale tõde lähemale tuua.

MTÜ Keskkonnateenused (abilinnapea Arvo Sarapuu asutatud MTÜ – toim) ja keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) vahel on pooleli kohtuvaidlus selle tõttu, et KIK peab MTÜ Keskkonnateenused tehtud kulutusi summas 301 227,09 eurot mitteabikõlblikuks ja vähendas MTÜ Keskkonnateenustele makstavat toetust nimetatud summa võrra.

Keskkonnateenused oli aga selle summa eest juba riigihanke alusel töid tellinud.

Vaidlus jäätmete hulga üle

Rõhutan, et raha on MTÜ Keskkonnateenused lepingupartneritele juba välja maksnud. Kohtusse pöördus samuti MTÜ Keskkonnateenused, mitte KIK.

Vaidlus käib selle üle, et MTÜ Keskkonnateenused ei ole nõus KIK-i väitega, justkui Pärnamäe kalmistul asuval platsil oli jäätmeid 12 600 tonni asemel 3247 tonni. Keskkonnainvesteeringute keskus on jäätmete kogust hinnanud tagantjärele, kui jäätmeid platsil enam ei olnud.
KIK on meelevaldselt tõlgendanud MTÜ tehtud kulud abikõlbmatuks.

Tallinna linnale kuuluv MTÜ ei ole KIK-i petnud ega saanud reeglitevastaselt tulu, vaid olukord on vastupidine, hoopis KIK on meelevaldselt tõlgendanud osa MTÜ tehtud kulutusi abikõlbmatuks, mistõttu MTÜ pöördus oma õiguste kaitseks kohtusse.

Usun, et selliseid vaidlusi on pooleli kümneid kui mitte sadu. Linn on igatahes ära teinud suure töö, prügi on koristatud ja vastavalt nõuetele ära veetud. Prügivedajale on linn tehtud töö eest tasu maksnud.

Linn ei ole KIK-ilt raha välja petnud, vaid ootab kannatlikult õigusemõistmist, kuna KIK muutis ootamatult oma seisukohta abikõlbulike kulude suuruse kohta.