Nurmõtalo ütles Eesti Päevalehele, et tänavu loodusesõpru ringidesse ei registreerita. "Pidevaid loodushuvilisi on aastate jooksul kogunenud 70 ringis ning ruumipuuduse tõttu pole me sel aastal ringe eriti reklaaminud," märkis ta.

Loodusesõbrad saavad sel aastal esimest korda kokku 1. oktoobril kell 10 ja kell 15 Tallinna Loomaaia kontorimajas. Nurmõtalo sõnutsi lubatakse ringidesse vähemalt neljandas klassis õppivad lapsed. Ringid hakkavad Anne-Ly Nurmõtalo ja Dagmar Saarevälja juhatusel tegutsema üks-kaks korda nädalas.

Uuendusena antakse lastele tänavu võimalus esimestel kogunemistel ise välja pakkuda ringide tegevuskava. "Olen tähele pannud, et nooremaid huvitavad väga hamstrid ja merisead. Loomade kohta tahetakse teada just selliseid põnevaid fakte, mida koolis bioloogia tunnis ei räägita," nentis Nurmõtalo.

Loodusringides õpetatakse lastele ka loomade hooldamist ning lubatakse tutvuda loomaaia köögipoolega. Kõik ringid on tasuta. Lisainfot saab loomaaia telefonil 559 855.

PIRET PEENSOO

q Pisematel tuleb leppida koolivaheajal tegutseva lastezooga, veidi vanemad lubatakse tänavu talvel ka loomaaia köögipoolt uurima.

RAUNO VOLMAR