Nõustun predident Toomas Hendrik Ilvesega, kelle arvates valimata jätmine on vastutustundetu käitumine riigi vastu. Paljud vastuargumenteerijad (loe: valida mitteviitsijad) väidavad, et nende jaoks ei leidu sobivat kandidaati ega erakonda. Ka seda arvamust on võimalik väljendada valimas käies, lastes kasti tühja sedeli, ka see on valik.

Siinkohal on põhjust juurelda ka suure osa riigikogulaste halva eeskuju näitamist rahvale augustikuu presidendivalimistel. Igal juhul oleks tühja hääletussedeli kasti laskmine kodanikukohuse täitmine. Kuigi tulemus selgub vaid kehtivate häälte põhjal, näitaks kehtetute sedelite arv just nimelt seda, mida sellise sedeli kastilaskja soovib väljendada - protesti.

Lisaks aitaks see kaasa üldise valimisaktiivsuse tõstmisele.

Paraku e-valimissüsteem seda valijale ei võimalda, tuleb kindlasti valida kandidaat ning protestiks mittehääletajatel tuleb ikkagi füüsiliselt jaoskonda kohale minna.

Vabariigi Valimiskomisjonile seda küsimust esitades tuleb automaatvastusega meil "Olen ära kuni 02.03.2007", ehk siis, kui e-hääletamine on juba lõppenud.

Tekkinud on olukord, kus protestihääletajad e-riigi kodanikud ei ole.