Eesti asub keerulises julgeolekupoliitilises olukorras, arvestades Venemaa agressiivset käitumist kui ka Euroopat tabanud sisserände laviini. Kõige vähem on Eestil vaja poliitilist ebastabiilsust. See on eelkõige meie idanaabri huvides.

Kõige olulisem on ettevõtluse konkurentsivõime tõstmine ning riigireformid põhimõttel „vähem riiki, rohkem ettevõtlust“. Haldusreform ja riigireform tuleb ellu viia. Oleme kokku leppinud haldusreformi sisus, mille tulemuseks peavad tekkima iseseisva majandusvõimekusega omavalitsused. Samuti peame ettevõtluselt maha võtma bürokraatlikud tõkked. Õpetajate palkade tõstmine 120% keskmisest palgast ning lisameetmed maaettevõtluse kriisist väljatoomiseks on vaja samuti rakendada.

Poliitilise koostöö aluseks on tahe ja sotsid näitasid oma volikogu otsusega tahet selles koalitsioonis osaleda. Isegi kui see otsus ei tulnud üksmeelselt, soovitan ma asuda tööle riigi ja rahva huvide kaitsmiseks, mitte kiigata metsa poole. Rahvas oskab hinnata õigeid tegusid, isegi siis, kui nende eest saab alguses nahutada.