Võib vaid ette kujutada, kui palju on poolehoidjaid veel Lasnamäel, kus linnapea eelmisel korral kandideeris. Liinapood, mida kõvasti kritiseeritud, on iga päev puupüsti ostjaid täis. Kes ei usu, mingu ise vaatama! Lasnamäe õigeusu kiriku jumalateenistustel võite kohata usklikke kogu Eestist. Tasuta ühistranspordi likvideerimisest ei julge enam rääkida ükski erakond. Ka linnatelevisiooni jätaks kõik poliitikud peale Reformierakonna alles. Nii et Savisaarel on poliitiline pagas, millega valimistele minna.

Tervis? Kohtuekspertiis lubas tal ju kohtuistungitel käia. Kui juba vaimselt nii rasked üritused on talle lubatud, miks siis mitte sõita ka mõnele valimiskoosolekule, kus sind ei oota mitte vaenulikud prokurörid ja kohtunikud, vaid hoopis tänulikud linnakodanikud. Kes vähegi Savisaart tunneb, teab, et teda pole lihtne haiglasse paigutada. Ka seekord kohtus ajas ta vastu. Seda nägi pealt ka prokurör Steven-Hristo Evestus, kuid tema õelates kommentaarides kuulsime, kuidas Savisaar tahtvat protsessi venitada ja kuidas ta kohtuga mängivat.

Kohtusaalis oli ninatarku, kes teadsid koguni Savisaar jätvat rohud võtmata. Kui see tõesti nii oleks, siis poleks mees oma ülikõrge vererõhu ja veresuhkru näitajatega enam elavate kirjas. Ülbed soovitused võtta kohtusse tekk ja padi kaasa näitavad otseselt, kuivõrd poliitiline ja kunstlik on kogu kohtuprotsess nii oma toimumise ajastatuses kui olematus sisus.

Ka ajakirjandus võiks suure poliitiku vastu leebem olla. Paistab, et Edgari puhul sobivad kõik vahendid, et teda ikka ja veelkord alandada ja alla suruda. Ajakirjanike eetikareeglid siin ei kehti. Kõik võtted on lubatud. Mitmendat päeva vaatan ja loen meediast, kuidas Savisaar on teinud kohtus tsirkust ja lollitanud kiirabi. Kas tõesti on ajakirjanikud nii südametud ja oma arvamuseta või koosnebki mõttemaailm vaid vihkamisest? Või täidetakse oma tööandja soovi ja tellimust?

Meediaprofessor Raivo Palmaru on öelnud, et ajakirjandus juba ammu ei peegelda tegelikkust, vaid loob seda ise. Et tõejärgsel ajastul levibki ajakirjanduses vale. Või on nii, et lihtsalt teistsugused seisukohad jäetakse avaldamata? Siiski, ühe erandiga, sest peale vihkavaid juhtkirju avaldati ka Katrin Lusti aus ja asjalik intervjuu otse intensiivravi palatist.

Jääme siis lootma, et Savisaar kandideerib ja et tema kampaaniat ei hakata väga mustama. Rahvas kindlasti ootab veteranpoliitiku taasilmumist valimisplakateile. TV3-e arvamusküsitlus näitas, et kuigi paljud vaatajad kandideerimist ei poolda, siis tervelt veerand vaatajaskonnast ootab Savisaare tagasi pöördumist poliitikasse väga.