Traditsioonilised retseptid: Keskerakond - fossiilenergia, Isamaa - 2. pensionisammas, EKRE - võõraviha.

Me EI seisa pandeemia ohjeldamiseks vajalike meetmete vastu. Füüsiline distants ja inimeste elude ja tervise eelisõigus tarbimise ja meelelahutuse ees on mõistlikud ja vajalikud.

Aga kriisi suitsukatte all ei tohi lubada lämmatada demokraatlikku kontrolli. Valitsus ei tohi juhtida dekreetidega nagu Viktor Orbán Ungaris, vaid peab kaasama riigikogu aruteludesse ning vastama riigikogu liikmete arupärimistele võimalikult kiiresti.

Polegi kavas lubada

Kui kaks meetrit poesabas on ok, juuksuri juures võib käia, siis peab olema võimalik ka meelt avaldada, et juhtida avalikkuse tähelepanu võimu kuritarvitamisele.

Ometi on Eestis osalusdemokraatia ja kodanikuaktiivsus nii ebaolulised, et eriolukorrast väljumise strateegia üle 20 võimaliku leevenduse hulgas on laste mängutubade, kasiinode ning täiskasvanute klubide avamine, kuid ei ole avalikud kogunemised ehk meeleavaldused eraldi nimetatudki, seega tundub, et neid ei olegi kavas lubada. Praegu on keelatud kõik avalikud kogunemised st ka kahe inimesega meeleavaldused.

Pole vaja imestada, miks EKRE soovib eriolukorra jätkumist sellisel moel, aga miks meedia ja opositsioon muretsevad põhiliselt kaubanduskeskuste taasavamise pärast, aga mitte kodanike vabaduste pärast, on kummastav. Seda eriti olukorras, kus valitsus on juba kasutanud eriolukorda ettekäändena suure pikaajalise mõjuga seadusemuudatuste ja otsuste vastuvõtmiseks.

Eeskuju Iisraelist

Pühapäeval toimus Iisraelis üle 2000 inimesega meeleavaldus, kus politsei joonistas maha jooned meeleavaldajatele turvalise vahe hoidmiseks. Eestis käis politsei RMK eest 3 meeleavaldajat laiali ajamas mõni nädal tagasi.

Eesti ei tohi muutuda "vorstiriigiks", kus valitsejad jagavad rahva tuleviku arvel võetavat laenuraha põhimõttel, kes saab "jämedamad vorstid".

Ilmunud algselt "Jah vabadusele, ei valedele" liikumise sotsiaalmeedia postitustes.