Minu küsimusele, kas ta näeb, et linna ettevõtete juhtimises on süsteemne viga sees, vastas ta eitavalt. Kõik olevat kontrolli all aga tegijal ikka juhtub. Varastavad aga mitte palju, harjuge ära.

Ometi asjad juhtuvad ja ridamisi. Korruptsiooni kahtlused Tallinna jäätmekorralduses, Lääne-Tallinna Keskhaiglas, TLTs, Tondiraba Spordikeskuses- nimetan ainult viimase aasta skandaale. Savisaare aegseid juhtumeid ei jaksa siin üles lugedagi. Tallinna Transpordiametis oli varasematel aastatel kogu aeg keegi uurimise all.

Linnapea väidab, et kontrollid töötasid. Ometi said TLTs keskastme juhid täiesti piiramatult oma ja linna rahakotid kokku panna, s.t. kõik endale jätta. Kuidas on võimalik, et kümned autod ja bussid sõitsid kontrollimatult TLT väravast sisse ja välja, kuid ettevõtte juht, staažikas keskerakondlane Enno Tamm ei märganud seda? Kuidas on võimalik nii väikese rahalise käibe pealt üldse 2 miljonit ära varastada nõnda, et keegi seda ei näe? Üks süüdistatavatest- Jaanus Vink sõitis vahepeal ringi kollase Lamborghiniga(!) ja kellelgi ei tekkinud küsimusi.

Ütlesin seda ka kohtumisel ja kordan üle, lugupeetud linnapea, see jutt ei ole eluliselt usutav. Ei TLT ega paljudes teistes kaasustes. Reaalselt linn ei suuda oma allasutuste ja ettevõtete tegevust kontrollida. See on kahtlemata õige aga mitte piisav, et Enno Tamm TLT juhi kohalt lahkub. Taavi Aasa asendamine Kalle Klandorfiga ettevõtte nõukogus on ju päris kits kärneriks juhtum. Kinnitab veelkord, et Keskerakond pole Tallinnas aru saanud- kuniks linnajuhtimist põhimõtteliselt ei muudeta, me jäämegi kriminaalkroonikast lugema teateid linnarahva raha kuritarvitamistest. Aga keegi ei taha neid uudiseid lugeda.