Koolivaheajad peaksid arvestama perekonna sissetulekuga ja vanemate puhkusega. Tavaliselt langeb see just suveajale. Me ei saa ju luua sellist süsteemi nagu Soomes, kus lapsed lähevad kooli juba augustis. Eestis ongi soojad ilmad ainult augustis ja oleks patt neid veeta klassiruumides. Luues pikema suvevaheaja, saame vähemalt garanteerida, et kõik lapsed saavad veeta vaheajal aega ka oma vanematega, sest tõenäoliselt puhkavad ka nemad pigem suvel, kui mingil teisel ajal.

Kasutu venitamine

Mai ja juuni lõpus käib koolides kummi venitamine, kus midagi kasulikku tegelikult ei toimu. Ühest küljest on see muidugi positiivne neile õpilastele, kes soovivad oma hindeid parandada ja järeltöid teha. Enamik õpilasi on rakkes veel viimaste hinnete parandamisega, aga umbes kolmandikul õpilastel, kellel on aasta jooksul alati neljad-viied olnud, neid nädalaid vaja ei ole.

Tegelikkuses tuleks neile leida mingisugune tegevus, mida teha, nagu näiteks õuetunnid, looduspäevad, aga ükski õpetaja ei jõua leiutada igaks päevaks midagi uut ja huvitavat just nende laste jaoks. Seega on see lahendamata probleem. Hetkel puuduvad koolidel ressursid, et oleks inimesi, kes tegeleksid õpilastega, kel sel perioodil igav on.